Nicole Regecová Kultúra

Zvolenskí tanečníci to poriadne roztočili. Nabitá šou aj raper s neobvyklým talentom FOTO

Svetelné efekty, videoprojekcie a hlavne veľa hudby a street dance... Tanečníci vo Zvolene ukázali poriadnu celovečernú show. A my sme boli pri tom!

Ilustračný obrázok k článku Zvolenskí tanečníci to poriadne roztočili. Nabitá šou aj raper s neobvyklým talentom FOTO
Foto: Denis Makovini

Tanečná škola Wanted funguje vo Zvolene už desať rokov a venuje sa tanečným štýlom street dance (hip hop, lockin, hype, new style, house dance, RnB, wackin, la style). A práve k tomuto okrúhlemu výročiu vzniku školy minulú sobotu pripravili jej tanečníci bohatý galaprogram. Kino Podborová bolo vypredané a doslova praskalo vo švíkoch.

Väčšinu show tvorili tanečné vystúpenia, ktoré boli zoradené od najstarších choreografií až po tie súčasné. Medzitým sa premietali rôzne videoprojekcie z tréningov, kde detská hovorili prečo tancujú vo Wanted a čo im to dalo. My sme sa na tieto pocity spýtali rovno hlavných tréneriek Terky a Elišky, ktoré tancujú v škole viac než osem rokov. Ony si najviac si na škole Wanted cenia to, že je rodinne založená. „Všetci sa poznáme, neprechádzame len tak popri sebe, ale stretávame sa aj cez víkendy a zaujíma nás, ako sa máme. Chceme spolu tráviť čas,“ prezradili.

Pred vystúpením v zákulisí panoval aj stres. „Je to množstvo informácií, ktoré treba spracovať. Potom prichádza búšenie srdca,“, prezradili tanečníci. Navyše v mikinách a teplákoch vraj bolo pred reflektormi poriadne horúco. V rámci show sa blysol aj známy zvolenský raper Marks a Kelso. Kelso ako majster Slovenska vo freestyle rape si od publika vyžiadal tri náhodné slová, ktoré následne použil vo svojom úplne improvizovanom vystúpení.

Štefan Chlebo, ktorý tanečnú školu založil, si taktiež zatancoval v programe. „Som rád, že to všetko klaplo a ľudia sa bavili. Mal som nejaké očakávania a tie sa naplnili na sto percent,“ priznal sa bezprostredne po vystúpení. Števovi po show gratulovalo množstvo ľudí, no on to až tak nevníma. „Ja len robím, čo ma baví. Je to hlavne pekné poslanie, kvôli takýmto akciám – tie dobijú človeka na niekoľko mesiacov,“ povedal Chlebo.

Na galaprogram dorazil aj bývalý člen Wanted, Michal, ktorý sa prišiel pozrieť na show svojich bývalých kolegov. Na roky v tanečnej škole si zaspomínal veľmi pozitívne: „Získal som si kopec priateľov, naučil som sa tancovať a cestoval som dosť po Slovensku, kvôli súťažiam. Dalo mi to veľa,“ poznamenal.

Čítajte tiež:

Mladé fitness talenty zo Zvolena zabodovali: Na prvých pretekoch roka žali medailové úspechy

FOTO: Keď to vo Zvolene rozbalia tanečníci
5
Galéria
Foto: Denis Makovini
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM