Jakub Forgács Krimi

Zvolenskí vodiči musia počítať s NOVINKOU: Pokutu môžu dostať už aj poštou

Mestským policajtom stačí vyhotoviť dôkazový materiál, napríklad v podobe fotodokumentácie a zaslať rozkaz o uložení pokuty držiteľovi vozidla.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenskí vodiči musia počítať s NOVINKOU: Pokutu môžu dostať už aj poštou
Zdroj: Mestská polícia Zvolen

Mestská polícia vo Zvolene začala realizovať prvé kroky pre naplnenie významu objektívnej zodpovednosti. Mestská polícia o tom informovala na svojej webovej stránke.

Stačí fotka

„Od mája 2021 vstúpila do platnosti novela zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých predpisov v znení neskorších predpisov (ďalej len "zákon o cestnej premávke“, ktorá upravuje spôsob, akým môže mesto alebo obec riešiť porušenie zákazu zastavenia a státia práve prostredníctvom tzv. objektívnej zodpovednosti držiteľa vozidla. To znamená, že držiteľ vozidla obdrží pokutu za porušenie zákazu zastavenia a státia poštou priamo domov na adresu. Túto možnosť mal doteraz len Policajný zbor SR," píše sa na webe.

Mestským policajtom stačí vyhotoviť dôkazový materiál, napríklad v podobe fotodokumentácie a zaslať rozkaz o uložení pokuty držiteľovi vozidla.

Ďalšie aktuálne správy

Ako postupovať?

Mestská polícia upozorňuje, že ak vám príde domov Rozkaz o uložení pokuty za správny delikt, ste povinný:

  • pokutu uhradiť do 15 dní od právoplatnosti tohto rozkazu bankovým prevodom na účet Mesta Zvolen IBAN: SK63 0200 000­0 0000 1962 8­412.
  • variabilný symbol: uvedený v rozkaze

„Ak uhradíte v lehote do 15 dní od doručenia rozkazu na účet 2/3 z uloženej pokuty, pokuta sa považuje za uhradenú v plnej výške,“ píše sa na stránke.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality zo Zvolena

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM