Stanislav Černák Rôzne

Zvolenský cyklobus bude na miestenky: Ako bude premávať a koľko zaplatíme?

Až pod vrch Poľany v Hriňovej, ale tiež do Hrochote, či do dedinky Michalková bude toto leto vyvážať cykloturistov autobus zvolenskej SAD.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenský cyklobus bude na miestenky: Ako bude premávať a koľko zaplatíme?
Zdroj: TASR

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK), spolu s vedením prepravnej spoločnosti, Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Stredné Slovensko a Mestom Zvolen sa tento rok rozhodli rozšíriť ponuku pre cykloturistov aj o región Podpoľania.

„Linka cyklobusu bude premávať v prípade priaznivého počasia každý víkend, počas sviatkov a dní pracovného pokoja,“ povedal vedúci odboru rozvoja a informatiky SAD Zvolen Marek Modranský.

Odchody na jednotlivé smery

Cyklobus Detva – Hriňová – Poľana bude odchádzať zo zvolenskej autobusovej stanice o 7:30 hod., na smer Hrochoť – Poniky – Očová – Kyslinky o 10:15 hod. a na smer Michalková – Sekierska dolina o 13. hodine.

Prvý, skúšobný cyklobus do nových teritórií odišiel už uplynulú nedeľu. Oficiálne sa z premávkou začne v sobotu 15. júna. Premávať by mal takto do konca septembra.

Projekt cyklobusu spustili partneri vlani v regióne Banskej Bystrice. Cyklobus tam premáva na Malý Šturec, Donovaly a Šachtičky. Za tri mesiace spoločnosť prepravila asi 3000 cykloturistov.

Koľko zaplatíme?

Cena za prepravu bicykla v dopoludňajších trasách je dve eurá, popoludňajšie trasy stoja jedno euro. Novinkou k tejto službe je miestenkovanie, aby sa po skúsenostiach z vlaňajška predišlo kapacitným problémom. Cyklobus má kapacitu 45 miest.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM