Hokej

Zvolenský obranca Hraško po pohronskom derby: Desiatykrát v rade sme páni Hrona, FOTO

Štyri góly v riadnom hracom čase strelili oba tímy pri nerovnovážnom pomere síl na ľade. Zvolen otváral skóre z presilovky a na 2:1 zvýšil v oslabení. Banská Bystrica dala oba góly v početnej nevýhode.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenský obranca Hraško po pohronskom derby: Desiatykrát v rade sme páni Hrona, FOTO
8
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Hokejisti Zvolena zdolali vo štvrtkovom derby v rámci 47. kola Tipos extraligy Banskú Bystricu 3:2 po samostatných nájazdoch a pripísali si už desiatu ligovú výhru v rade nad tradičným rivalom. Obzvlášť to tešilo obrancu HKM Zvolen Petra Hraška.

Desiaty triumf v rade

„Desiatykrát v rade sme páni Hrona. Ani neviem, čo k tomu povedať. Bolo to dobré derby, vyhrali sme ho a veľmi nás to teší,“ povedal Hraško na margo víťaznej série.

Zvolenský zadák sa v predsilvestrov­skom derby aj gólovo presadil. Skóroval v oslabení parádnou strelou spoza kruhov. „Keď som videl, že ide Braňo Kubka dopredu, tak som musel ísť s ním, lebo my sme obaja fakt sviatoční strelci. Zase nám to vyšlo, takisto ako v Prešove,“ ozrejmil situáciu Hraško a k priebehu duelu dodal: „Mohli sme vyhrať už v riadnom hracom čase, ak by sme neinkasovali dva góly počas našej presilovky. Potvrdilo sa, že derby nikdy nemá favorita.“

Góly v oslabeniach

Štyri góly v riadnom hracom čase strelili oba tímy pri nerovnovážnom pomere síl na ľade. Zvolen otváral skóre z presilovky a na 2:1 zvýšil v oslabení. Banská Bystrica dala oba góly v početnej nevýhode. „Dali sme góly v oslabeniach, ale bolo to o šťastí. Presilovky nám nešli aj preto, že Zvolenčania hrajú veľmi dobre oslabenia. Vieme, že musíme pracovať viac na detailoch v početných výhodách. Verím, že to bude v ďalších zápasoch lepšie,“ vravel po stretnutí strelec prvého banskobystrického gólu vo štvrtkovom derby Gilbert Gabor.

Pochvaľoval si aj kvalitu duelu: „Bol to vyrovnaný zápas. Zvolen má kvalitný tím. Na ľade majstra sa hrá ťažko. Škoda, že sme nezískali bodík navyše, ale aj ten jeden je pre nás dobrý. Posledné zápasy hráme už lepšie. Verím, že v novom roku to bude ešte lepšie.“

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť zábery zo zápasu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Zápas 47. kola HKM Zvolen – HC 05 Banská Bystrica vo Zvolene
8
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM