Jakub Forgács Správy

Zvolenský okresný úrad sa z mestskej budovy presťahuje do štátnej. Pozrite kam

Po rekonštrukcii, ktorá by mala trvať deväť mesiacov, nájdu občania všetky odbory pod jednou strechou.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenský okresný úrad sa z mestskej budovy presťahuje do štátnej. Pozrite kam
Zdroj: pixabay

Zvolenský okresný úrad, ktorý dlhodobo sídlil v prenajatých priestoroch mesta Zvolen na Námestí SNP, sa bude sťahovať. Celá agenda má prejsť do štátneho objektu na Študentskej ulici. Budova má ale ešte predtým prejsť kompletnou rekonštrukciou.

Podľa prednostu Okresného úradu vo Zvolene Samira Moumaniho v samotnej budove úradu na Námestí SNP č. 48 sídli aktuálne päť z celkovo ôsmich odborov úradu. „Jeden je v susednej budove poľnohospodárskej správy a dva sídlia práve v objekte na Študentskej ulici,“ spresnil. Po rekonštrukcii, ktorá by mala trvať deväť mesiacov, nájdu občania všetky odbory pod jednou strechou.

Iba pred pár dňami si budovu na Študentskej ulici prevzal dodávateľ stavebných prác, ktorý vzišiel zo súťaže. Predpokladané náklady na rekonštrukciu boli pri vyhlásení súťaže 1,9 milióna eur.

Projekt počíta so zateplením celej budovy, vrátane strechy, s výmenou okien a dverí, rekonštrukciou tepelných a elektrických rozvodov a vodoinštalácie. Nový bude aj osobný výťah a objekt sa prispôsobí bezbariérovému vstupu.

Ako uviedol hovorca Mestského úradu vo Zvolene Martin Svatuška, Ministerstvo vnútra SR, resp. Okresný úrad vo Zvolene, je dnes síce najväčším, no nie jediným nájomcom priestorov budovy mesta na Námestí SNP č. 48. „V prípade, že dôjde z jeho strany k uvoľneniu kancelárií, mesto ich štandardným spôsobom ponúkne na prenájom prípadným ďalším záujemcom,“ informoval.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM