Jakub Forgács Správy

Zvolenský poslanec Hazlinger v ROZHOVORE: Priorita, ktorú riešim už 2. volebné obdobie

Na čo všetko by v 2. volebnom obvode privítal viac financií a s akou kurióznou požiadavkou ho zaskočila jedna Zvolenčanka? Aj to prezradil v rozhovore mestský poslanec Michal Hazlinger.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenský poslanec Hazlinger v ROZHOVORE: Priorita, ktorú riešim už 2. volebné obdobie
4
Galéria
Zdroj: archív Michala Hazlingera

Michal Hazlinger (35) je poslancom zvolenského mestského zastupiteľstva druhé volebné obdobie. Zastupuje volebný obvod č. 2– Zlatý Potok. Vyspovedali sme ho pre vás v rozhovore.

Čo zaujímavé sa za posledné obdobie udialo vo vašom volebnom obvode?

Začali sme s revitalizáciou parku J.D Matejovie v spolupráci s Lesníckou fakultou vo Zvolene. Vzhľadom k tomu, že je obdobie vegetačného kľudu, boli v tomto parku vypílené niektoré nevhodné dreviny či divoko rastúce kry. Ďalšie aktivity by mali smerovať k tomu, aby sa park stal oddychovou zónou pre starších aj mladých obyvateľov sídliska. Okrem oddychu by mal byť miestom, kde sa ľudia budú cítiť bezpečne aj vo večerných hodinách, čo sa v minulosti nedalo povedať. Podarilo sa nám realizovať príjazdovú cestu, medzi garážami, smerom k záhradkárskej osade. V mestskej časti Zolná, ktorá patrí do nášho obvodu sme vybudovali detské ihrisko.

Máte na tento rok nejakú prioritu či priority, ktoré treba akútne riešiť.

Mojou prioritou už druhé volebné obdobie je riešenie stojísk na separovaný resp. komunálny odpad. Väčšina stojísk má azbestovú krytinu, ktorá ohrozuje zdravie obyvateľov a o estetike ani nehovorím. Mám prísľub od pani primátorky, že mesto sa touto problematikou bude zaoberať. Konečným cieľom by mali byť polopodzemné kontajnery, ktoré boli už vybudované na novom parkovisku na ul. A.hlinku.

A je naopak niečo čo sa Vám podarilo?

Spomeniem napr. dopravné ihrisko. Som rád, že rodičia so svojimi deťmi využívajú toto ihrisko na rôzne aktivity. V dopoludňajších hodinách je využívané deťmi z materských škôlok.

Obracajú sa na vás s problémami aj priamo ľudia? Čo ich najviac trápi?

Mnohí občania sú veľmi aktívni a chcú riešiť problémy sídliska. Častokrát sú to však subjektívne pocity, ktoré nemôžu byť prioritou v určitom období. A preto sa snažíme „pretláčať“ požiadavky, ktoré uspokoja potreby väčšiny. Najviac občanov trápi neporiadok, hlavne v jarnom období. Žiaľ, pracovníkov aktivačných prác je z roka na rok menej. Ťažko vymyslieť iný systém ako je brigáda. Tento problém súvisí s kultúrou nás všetkých. To je však beh na dlhé trate. Každý musí začať od seba.

Stretli ste sa už s nejakými kurióznymi požiadavkami od občanov?

Jedna pani mi raz telefonovala, že by chcela postaviť obchodný dom na konečnej Ulici A.Hlinku, pretože Billa a Lidl sú ďaleko.

Peniaze hýbu takmer so všetkým. Na čo by ste vo vašom obvode potrebovali viac financií?

Konečne by sme potrebovali mať „na jednej kope“ všetky finančné prostriedky, ktoré sú potrebné, aby sme mohli už konečne začať budovať atletický štadión so 400 m ovalom na VI. ZŠ.

Máte nejaké obľúbené miesta vo Zvolene, kde trávite čas?

Sú to hlavne športoviská. V zimnom období si veľmi rád zahrám hokej. V lete je to basketbal, tenis, kolieskové korčule a bicykel. Najviac mi však vo Zvolene chýba plaváreň resp. kúpalisko.

V OBRAZOCH: Zvolenský poslanec Michal Hazlinger
4
Galéria
Zdroj: archív Michala Hazlingera
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM