Jakub Forgács Správy

Zvolenský zimný štadión čaká rekonštrukcia. Stáť bude pol milióna eur

Štadión bol postavený ešte v roku 1976 a za uplynulých desať rokov doň mesto investovalo takmer 1,22 milióna eur. Teraz sa dočká ďalšej obnovy.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenský zimný štadión čaká rekonštrukcia. Stáť bude pol milióna eur
Zdroj: TASR

Celkom pol milióna eur vynaloží na budúci rok mesto Zvolen na obnovu zimného štadióna, kde sa hrá aj najvyššia hokejová súťaž. Štadión bol postavený ešte v roku 1976 a za uplynulých desať rokov doň mesto investovalo takmer 1,22 milióna eur.

Ako uviedla hovorkyňa Mestského úradu vo Zvolene Eva Ježovičová, mesto získalo na rekonštrukciu štadióna prostredníctvom Hokejového klubu mesta (HKM) 300 000 eur, a to od Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), a samo bude obnovu spolufinancovať sumou 200 000 eur.

Peniaze od SZĽH by mali smerovať na obnovu infraštruktúry zimného štadióna. „Presné práce sa v týchto chvíľach ešte len spresňujú,“ uviedla. Peniaze mesta sú určené na komplexnú rekonštrukciu strmej časti strechy, na ktorú už má magistrát pripravenú aj projektovú dokumentáciu.

Tento rok je zameraný na prípravné práce – verejné obstarávanie, stavebnému konanie a podobne. „Celý projekt by mal potom trvať tri roky,“ dodala hovorkyňa mesta.

HKM má štadión prenajatý od mesta Zvolen. Tento rok bola nájomná zmluva predĺžená do konca roku 2023.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM