Jakub Forgács Správy

Zvolenských hasičov obdarovali za záchranu koňa: Teraz už ľahšie pomôžu aj ďalším, FOTO

Hasiči nebudú mať so záchranou veľkých zvierat už také problémy. Pomôže im špeciálny postroj.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenských hasičov obdarovali za záchranu koňa: Teraz už ľahšie pomôžu aj ďalším, FOTO
9
Galéria
Zdroj: HaZZ

Hasiči zo Zvolena dostali za záchranu koňa špeciálny postroj. „Dňa 24. septembra 2021 sa na Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru (OR HaZZ) vo Zvolene uskutočnilo odovzdávanie špeciálneho postroja na záchranu koní. Postroj hasičom darovali viacerí majitelia koní ako poďakovanie za júnovú záchranu koňa vo Zvolene,“ uvádza HaZZ na svojej facebookovej stránke so slovami, že následne sa šiesti príslušníci z OR HaZZ vo Zvolene zúčastnili školenia záchrany veľkých zvierat, ktoré im poskytla organizácia HORSE Emergency – „Konská záchranka“, ktorá sa už 12 rokov zaoberá technickou záchranou veľkých zvierat v núdzi.

„Počas teoretickej časti školenia sa príslušníci zoznámili s návodmi, video ukážkami z rôznych zásahov s názvom "takto NIE“, prevenciou, bezpečnosťou, legislatívou, technickým požiadavkami a veterinárnou starostlivosťou," píše HaZZ.

Ako hasiči ďalej spomínajú na stránke, v druhej časti školenia sa uskutočnil praktický nácvik vyslobodenia, manipulácie a zaisťovania zvieraťa v rôznych situáciách na figuríne Randy, kde si hasiči precvičili bezpečné použitie improvizovaných prostriedkov, ako sú požiarne hadice, popruhy, slučky, a bezpečnú manipuláciu so samotnou sieťou s ohľadom na minimalizáciu rizík ako pre záchranárov, tak aj pre samotné zviera.

Zábery špeciálneho postroja a z priebehu školenia nájdete v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Hasiči zo Zvolena dostali za záchranu koníka špeciálny postroj
9
Galéria
Zdroj: HaZZ
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM