Jakub Forgács Správy

Zvolenským námestím znel brechot psov: Padol dokonca poriadne netradičný rekord, FOTO

Zvolenské korzo v znamení zvierat opäť zožalo úspech. Niekoľko štvornohých chlpáčov si dokonca našlo nové domovy.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenským námestím znel brechot psov: Padol dokonca poriadne netradičný rekord, FOTO
15
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Pod Pustým hradom sme sa v nedeľu dočkali Zvolenského korza v znamení zvierat, ktoré do centra mesta pritiahlo davy veľkých aj malých zvedavcov. Mnohí pritom prišli aj so svojimi štvornohými miláčikmi. „Veľmi náš potešilo, že sme aj tento rok dostali príležitosť zorganizovať toto milé podujatie, na ktorom sa snažíme ľuďom priblížiť problematiku starostlivosti o opustené zvieratá, informovať ich o rôznych útulkoch a združeniach, ktoré sa takýmto zvieratám venujú, ale priblížiť im aj život či prácu s inými, menej "štandardnými“ zvieratami," uviedla pre spravodajský portál Lucia Kleinová z Občianskeho združenia Psíčkari.

Padol rekord

Ako spomenula Kleinová, tento rok sa návštevníci korza mohli dozvedieť napríklad aj o výnimočnom združení, ktoré sa venuje predovšetkým mačkovitým šelmám (Malkia park), alebo kalifornských dážďovkách, ktoré pomáhajú vytvárať kompost z bio odpadu pre rastliny v bytoch, aj záhradách. V rámci korza sa tiež pokúsili o slovenský rekord v najväčšom počte ľudí, ktorí práve tieto dážďovky kŕmili.

„Podarilo sa nám ho úspešne vytvoriť s počtom ľudí 179. Držiteľom rekordu sa stali organizátori podujatia a rekordu – mesto Zvolen, OZ Psíčkari a spoločnosť Envi-CARE GR s.r.o.,“ spomenula.

Obľube sa podľa slov Kleinovej tešili ukážky prác psíkov z Kynologického klubu Lovely Dog, a ukážky dogfrisbee s Patrikom Szőcsom – najúspešnejším slovenským reprezentantom v tomto športe. „Psí salón Havino nás poučil o domácej starostlivosti o srsť, ušká a pazúriky našich psíkov, a Psia univerzita nám vysvetlila, ako so psíkom správne posilovať a podporiť jeho správny pohyb, či držanie tela. Deti sa mohli zabaviť v detskej zóne na predstavení divadla Zelienka, v tvorivých dielničkách, či na skákacích hradoch,“ vymenovala.

Ďalšie aktuálne správy

Nový domov

„Stáva sa už pomaly tradíciou, že nás zastihne dážď, čomu sme sa nevyhli ani tento rok, no napriek tomu korzo hodnotíme na výbornú. Návštevníkov bolo neúrekom. Všetci sme boli radi, že sa po opatreniach môžeme opäť stretnúť a stráviť príjemný nedeľný podvečer na zvolenskom námestí,“ poznamenala Kleinová, ktorá potešila aj správou, že sa vďaka tomuto podujatiu podarilo nájsť nový domov trom psíkom z prítomných útulkov.

„Naše tohtoročné Zvolenské korzo v znamení zvierat oslavovalo už piate vydanie. Od partnerov sme k tejto príležitosti dostali úžasné darčeky v podobe chutnej torty a nádherných kytíc z lokálnych kvetov, ktoré sme venovali pani primátorke Balkovičovej a moderátorke Janke Hospodárovej,“ dodala Kleinová.

Zábery zo Zvolenského korza v znamení zvierat si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality zo Zvolena

V OBRAZOCH: Zvolen zažil Korzo v znamení zvierat
15
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM