Eva Drugdová Rôzne Správy

Čo Zvolenčania čítali najviac? TOP 5 článkov, ktoré zaujali počas týždňa

Ani uplynulý týždeň nebol chudobný na zaujímavé témy zo Zvolena a okolia. Vybrali sme pre vás 5, ktoré obzvlášť oslovili čitateľov!

Ilustračný obrázok k článku Čo Zvolenčania čítali najviac? TOP 5 článkov, ktoré zaujali počas týždňa
17
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk

Posledné dni sa toho veľa udialo a my sme pre vás povyberali tie najzaujímavejšie témy zo Zvolena, ktoré zarezonovali medzi čitateľmi. Nechýbal rozhovor, prírodná nádhera neďaleko Zvolena,, vynovenie zvolenskej nemocnice, rýchlostný maratón polície či Lesnícke dni.

Ocenený zvolenský učiteľ

Zvolenský učiteľ, ktorého k učeniu priviedla náhoda, získal ocenenie a to mu právom prináleží. Svedčí o tom aj záujem čitateľov o rozhovor, v ktorom okrem iného prezradil, že v škole sa zoznámil aj so svojou terajšou manželkou. No obľúbený je zjavne aj vďaka tomu, že študentov vníma ako rovnocenných partnerov a snaží sa ich zaujať predovšetkým príkladmi zo života.

Prírodná nádhera pri Zvolene

Mnohí Zvolenčania ani netušili, že neďaleko Zvolena v obci Turová sa nachádza 15 metrový vodopád, ktorý vytvorili prírodné sily. Scenéria tohto vodopádu dokonca mnohým turistom pripomína Slovenský raj a veríme, že sme vás inšpirovali k návšteve tejto prírodnej nádhery a k spoznávaniu svojho okolia.

Vynovená nemocnica

Pacienti nemocnice sa dočkali príjemnejšieho a komfortnejšieho prostredia. Vďaka rekonštrukcii druhej časti chirurgického pavilónu môže nemocnica poskytnúť pacientom sedem moderných izieb vo vysokom štandarde.

Rýchlostný maratón polície

Polícia opäť vyšla na cesty a aj vo zvolenskom okrese prebehol 24 hodinový maratón, počas ktorého sa polícia sústredila na dodržiavanie rýchlosti. Do znižovania dopravných nehôd zapojilo Ministerstvo vnútra aj verejnosť a na základe podnetov vyhodnotilo v okrese Zvolen 15 úsekov, na ktorých prebehli kontroly.

Lesnícke dni vo Zvolene

Na zvolenskom námestí bol počas Lesníckych dní pripravený pestrý celodenný program pre všetky vekové kategórie. Okrem tradičných lesníckych činností sa verejnosti predstavili sokoliari, kynológovia, trubači s poľovníckymi signálmi a poľovníckou pasovačkou, lukostrelci, či vábničiari. Atraktivitu podujatia podčiarkol zápis do Knihy slovenských rekordov v tvorbe najväčšej Lesnej mandaly z prírodného materiálu, či voľba kráľovnej medzi drevinami.

Pozrite si zábery z Lesníckych dní vo Zvolene v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH:Lesnícke dni lákajú na zvolenské námestie
17
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM