Stanislav Černák Správy

Dušičky sa už blížia: Zvolenskí policajti budú na cintorínoch vo dne i v noci, na čo upozorňujú ľudí?

V okolí zvolenských cintorínov bude už čoskoro zvýšený počet áut a ľudí. To predstavuje aj zvýšené riziko kriminality. Na pokojný priebeh Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých budú dohliadať mestskí policajti.

Ilustračný obrázok k článku Dušičky sa už blížia: Zvolenskí policajti budú na cintorínoch vo dne i v noci, na čo upozorňujú ľudí?
Zdroj: Dnes24.sk

Dušičky sú tu už čo nevidieť. O tom, aké mesto pripravuje opatrenia, sme už písali. Ako nám prezradil Karol Bocek zo zvolenskej radnice, pripravuje sa najmä zvýšený počet hliadok mestskej polície. Zisťovali sme viac.

Vo dne i v noci

„Tak ako každý rok posilníme hliadky na cintorínoch počas sviatkov aj teraz. Príslušníci MsP budú pôsobiť v peších a motorizovaných hliadkach po celý deň a tiež v noci, kde budú zabezpečovať verejný poriadok a dbať na bezpečnosť občanov na cintorínoch na Zlatom Potoku a v Môťovej,“ uviedla inšpektorka zvolenskej mestskej polície Katarína Gondášová.

To však nebude všetko. Ako ďalej prezradila Gondášová pre náš portál, do katastrálneho územia Mesta Zvolen spadajú taktiež obce Zolná a Lukové, preventívne kontroly sa vykonajú aj na cintorínoch v týchto obciach.

Množstvo áut

Pri cintorínoch treba očakávať aj mnoho áut. „Z dôvodu zvýšeného počtu vozidiel, výkon policajtov bude sústredený aj na dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky, kde budú podľa potreby usmerňovať vodičov na parkoviskách. Pozornosť mestských policajtov bude zameraná aj na predchádzanie protiprávnej činnosti ako sú napríklad krádeže osobných vecí alebo vencov z hrobov,“ priblížila zvolenská inšpektorka.

Vyhnúť sa zbytočným problémom znamená aj zvýšiť svoju vlastnú opatrnosť. Na to upozorňujú aj samotní policajti. „Návštevníci cintorínov by mali dbať na zvýšenú opatrnosť na svoje osobné veci. Ak by došlo k situácii, ktorá si vyžaduje zásah polície netreba váhať osobne kontaktovať priamo na cintoríne našich policajtov, prípadne zavolať na tiesňovú linku 159,“ dodala Katarína Gondášová.

Na bezpečný priebeh sviatkov nebudú dozerať len mestskí uniformovaní muži. Spoločne s nimi budú v akcii aj okresné hliadky zo Zvolena.

Foto: ilustračné (MsP Zvolen)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM