Nicole Regecová Rôzne

FOTO: Zvolenská fotografka Beba (24): Pri cvakaní som už narazila aj na medveďa

Mladá fotografka spod Pustého hradu zažila pri fotení najrôznejšie situácie. Ako sa jej podarilo stretnúť s medveďom a kedy musela celé fotenie zopakovať? Viac prezradila v rozhovore..

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Zvolenská fotografka Beba (24): Pri cvakaní som už narazila aj na medveďa
Zdroj: Beba Čepčeková

Zvolenčanka Beba Čepčeková (24) sa venuje fotografii takmer sedem rokov. Ako sama hovorí, najviac ju vystihuje citát: „Môj život je formovaný naliehavou potrebou cestovať a objavovať a môj fotoaparát je moja priepustka.“ Pri fotení už zažila množstvo vtipných situácií. No nie všetky boli príjemné. Napríklad, keď stretla v lese medveďa. V rozhovore prezradí niekoľko ďalších príhôd.

Odkedy fotíš a akej fotke sa venuješ?

Foteniu sa venujem od strednej školy. Pomaly to bude sedem rokov, no nepríde mi to tak. Pretože stále to nie je „to pravé“. Ale to bude asi tým, že som náročná. V mojich začiatkoch boli na záberoch deti, postupne tehotné ženy, portréty žien a neskôr som začala fotiť svadby.

V súčasnosti sa snažím vyberať si tie zákazky, ktoré sú môjmu srdcu bližšie. Najradšej zo všetkého fotím ľudí. Hlavne tých, ktorí sa nesnažia skrývať, respektíve potláčať emócie. Ale veľmi rada fotím aj deti.

Čo ťa najviac inšpiruje?

Moja najväčšia inšpirácia je asi zahraničie. Vždy, keď sa vrátim zo zahraničia, som nakopnutá a namotivovaná fotiť nové veci, skúšať a viac na sebe makať. Ale samozrejme, inšpiráciu nachádzam v hudbe, ľuďoch a dokonca aj pri športe sa dokážem veľmi odreagovať. Potom človek inšpiráciu ani nemusí nijako hľadať. Ako keby si človeka našla sama.

Hovorí sa, že dobrý fotograf spraví pre kvalitnú fotografiu čokoľvek. Do akej najextrémnejšej pózy si sa dostala ty?

Ani nie, že dobrý fotograf, ale podľa mňa je každý fotograf ochotný zdolávať akékoľvek podmienky na fotenie. Niekedy sú to naozaj extrémy. Boli sme raz fotiť s kamarátkou na ranči, išli sme na kone na vychádzku a stretli medveďa.

Človek zažije pri foteniach všeličo, najmä v prírode. Neraz sme zastavovali premávku cez svadobné fotenie, no našťastie som sa stretla len s pozitívnymi ľuďmi. Každý buď zatrúbi, zakýva alebo sa pristaví a popraje veľa šťastia.

Čo hovoríš na novodobých fotografov typu – kúpil som si zrkadlovku a hneď si založím fan page photography?

Toto som nikdy v živote neriešila. Dnes je doba, že fotografov na Slovensku je pomaly toľko, ako aj mobilných telefónov (smiech). Každý nech robí, čo ho napĺňa…

Spomínaš si na nejaký vtipný zážitok z fotenia?

Pri každom jednom fotení by som vedela vypichnúť nejakú „perlu“. Najmä na svadbách človek pozažíva všeličo. Ale naposledy sa mi stala príhoda, že sme s kameramanom doobeda začali fotiť a natáčať sálu, kým boli hostia von. Všetko sme pekne spravili a potom nám prevádzkarka prišla povedať, že vlastne oni majú svadbu v inej miestnosti (smiech). Takže všetko nanovo. Človek sa dennodenne stretáva s podobnými situáciami, čiže pri tomto „povolaní“ treba mať na prvom mieste nadhľad a hneď za tým trpezlivosť.

Čo pre teba znamená fotografia?

Fotka by mala byť v prvom rade o emócii, ku ktorej netreba žiadne slová.

Pozrite si Bebine úchvatne fotografie v našej galérii!

Čítajte tiež:

Zvolenský taxikár v ROZHOVORE: Opitých ľudí vozím aj v denných službách

VIDEO: Mladý Zvolenčan vydal nový singel. Kedy sa konečne dočkáme nového albumu?

FOTO: Úchvatná tvorba mladej zvolenskej fotografky
20
Galéria
Zdroj: Beba Čepčeková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM