Stanislav Černák Rôzne

Hľadajte poklad vo Zvolene i Sliači: Prinášame vám prvé indície!

Rozbehla sa zaujímavá súťaž na podporu cestovného ruchu na Strednom Slovensku. Zapojte sa aj vy do hľadania pokladu. Prinášame vám prvé indície.

Ilustračný obrázok k článku Hľadajte poklad vo Zvolene i Sliači: Prinášame vám prvé indície!
Zdroj: TASR

Objavuj a vyhraj je interaktívna súťaž, v ktorej hľadáte poklad v regióne Stredné Slovensko. Na vytýčených turistických okruhoch (tri nezávislé okruhy Banská Bystrica, Sliač, Zvolen) sú skryté indície, ktorých zložením spoznáte tajné heslo – slogan. O tomto sme vás už na našich stránkach informovali. Tentokrát prichádzame s prvými indíciami.

„Jednotlivé popisy miest, kde sú ukryté indície, budeme postupne zverejňovať (každý deň jednu pre Sliač a Zvolen, po dve pre Banskú Bystricu v priebehu pracovného týždňa 22. – 26. 6. 2015 na našej webovej stránke,“ informoval Jiří Pěč, výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu.

Takže, ponúkame vám prvé indície:

Zvolen – V čom spočíva hlavná činnosť Arboréta Borová hora? Odpoveď nájdeš pri vstupe do jeho krásnych zbierok a tvoja indícia bude v prvom písmene.

Sliač – Voda zurčí na námestí, osviežuje všetkých hostí. Sčítaj trysky v jednom rade, máš písmeno v nápovede.

Banská Bystrica 1 – Patrí medzi dominanty historického centra mesta. V minulosti známa pod názvom zelená alebo vážnicová. Stojí na hornom konci námestia SNP. Spočiatku plnila aj strážnu funkciu. Kto sa bojí výšok, indíciu nenájde a príde aj o krásny pohľad na panorámu mesta.

Banská Bystrica 2 – V minulosti bol miestom oddychu, príjemných prechádzok a posedení, vzájomného stretávania sa rodín, ale aj koncertov v centrálnom altánku. Kto hľadá indíciu, hľadá aj miesto „pod ktorým býva najväčšia tma" a dohliada naň spisovateľ, po ktorom je pomenované neďaleké gymnázium.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM