Stanislav Černák Samospráva

Hriňovský primátor po exkluzívnom potvrdení ďalšej kandidatúry: Aké má ďalšie plány s mestom?

Problémov, ktoré treba riešiť v Hriňovej je viacero. V prípade opätovného zvolenia chce súčasný primátor Horník pokračovať v začatej práci. Zisťovali sme, čo plánuje spraviť pre Hriňovú v nasledujúcom volebnom období.

Ilustračný obrázok k článku Hriňovský primátor po exkluzívnom potvrdení ďalšej kandidatúry: Aké má ďalšie plány s mestom?
Zdroj: Dnes24.sk

V exkluzívnom rozhovore nám nedávno súčasný primátor Hriňovej – Stanislav Horník ako prvým prezradil, že bude kandidovať aj v najbližších komunálnych voľbách na tento post. Nás zaujímalo, čo má Horník v pláne urobiť pre toto podpolianske mesto v prípade opätovného zvolenia.

„To, čo Hriňovčanov momentálne najviac trápi, je nedostatok práce v regióne. Preto sa budeme na úrovni samosprávy snažiť riešiť zamestnanosť aj cez výstavbu nájomného bývania, rozširovanie služieb, nastavenie výhodných podmienok na rozširovanie výroby v priemyselnom parku,“ povedal súčasný primátor a pokračoval, „Kľúčové je tiež oživenie Hriňovských lazov a samozamestávanie v oblasti poľnohospodárskej prvovýroby a agroturizmu. Veľkú úlohu môže zohrať zmena prístupu v manažmente rezervy Biosféry Poľana.“

Ako nám ďalej Horník prezradil, tak Hriňová sa už dnes aktívne podieľa na tvorbe novej Integrovanej stratégie rozvoja územia Podpoľania. „Verím, že aj vďaka tomu budeme môcť v rámci verejno-súkromného partnerstva realizovať ďalšie zmysluplné projekty pre rozvoj regiónu. Dôležité bude pokračovať vo vysporadúvaní a rekonštrukciách 178 km siete miestnych komunikácií. Veď za posledné 3 roky sme na tento účel alokovali viac ako 450 tisíc eur,“ doplnil.

Súčasná hlava mesta by rada pokračovala v začatej práci. Za jedno volebné obdobie sa nedá všetko stihnúť. „Chceme pokračovať vo zveľaďovaní chodníkov, cyklotrás, zelených plôch. Plánujeme realizovať kľúčové projekty v oblasti životného prostredia. Budeme sa sústrediť na skvalitňovanie služieb v oblasti odpadového hospodárstva, úsporách energií a podobne,“ objasnil Stanislav Horník.

Foto: Rastislav Očenáš

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM