Stanislav Černák Správy

Mestská polícia vo Zvolene už pozná meno nového náčelníka: Zbor povedie TENTO muž!

Vo Zvolene sme po troch mesiacoch spoznali meno nového náčelníka mestskej polície. Rozhodlo o ňom výberové konanie a v pondelok na rokovaní zastupiteľstva ho schválili aj poslanci.

Ilustračný obrázok k článku Mestská polícia vo Zvolene už pozná meno nového náčelníka: Zbor povedie TENTO muž!
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Zvolen má po štvrťroku nového náčelníka mestskej polície (MsP). Mestské zastupiteľstvo (MsZ) na ostatnom zasadnutí schválilo do tejto funkcie Juraja Chabadu (45), ktorý je šéfom MsP v susednom Sliači. Predchádzajúci náčelník Jozef Szekan sa funkcie vzdal k 30. marcu 2015.

Nový náčelník prešiel výberovým konaním, ktoré pozostávalo z dvoch kôl. Deviati záujemcovia o miesto absolvovali najprv písomný test znalostí z oblasti právnych predpisov, vzťahujúcich sa na činnosť mestskej polície a samosprávy, ako aj psychodiagnostické testovanie, ktoré zabezpečil externý dodávateľ – psychologička z Nitry.

Na základe komplexného zhodnotenia výsledkov prvého kola odporučila výberová komisia pozvať na druhé kolo výberového konania (osobný pohovor) šesť kandidátov. Dvaja kandidáti získali rovnaký počet bodov, o víťazovi napokon rozhodla výberová komisia hlasovaním.

„Vo výberovej komisii poslanci Družbacký, Šufliarsky, Orság, viceprimátor Stehlík, prednosta mestského úradu, za zamestnancov mestského radu bola predsedníčka odborovej organizácie MsÚ, predsedkyňou výberovej komisie som bola ja,“ priblížila zvolenská primátorka.

Nový náčelník už predstavil na ostatnom MsZ aj svoju víziu fungovania mestskej polície, o ktorej vás budeme podrobne informovať v najbližších dňoch. Nastúpiť má od 1. júla 2015. A ako hlasovali zvolenskí poslanci? Za Juraja Chabadu ich bolo 16, proti nebol nik a šiesti sa zdržali hlasovania.

Zdroj: tasr/dnes24

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM