Stanislav Černák Správy

Pod Pustým hradom sa krstilo: Cyklochodník medzi Zvolenom a Sliačom zdobí hraničný totem

Cyklocestu medzi Zvolenom a Sliačom oddnes zdobí hraničný totem. Chodník pre cyklistov je v prevádzke síce už dlhšie, ale v stredu zažil oficiálny krst.

Ilustračný obrázok k článku Pod Pustým hradom sa krstilo: Cyklochodník medzi Zvolenom a Sliačom zdobí hraničný totem
Zdroj: Dnes24.sk

Nedávno otvorený cyklistický chodník medzi Zvolenom a Sliačom oddnes zdobí „hraničný totem“. Osadili ho a pokrstili zástupcovia oboch samospráv a tamojší nadšenci cyklistiky.

Symbol má pripomínať blízkosť oboch miest a ich spoluprácu v oblasti rozvoja cyklodopravy. Presne na poludnie zároveň symbolicky otvorili cyklistický chodník medzi Zvolenom a Sliačom. Pásku prestrihli primátorka Zvolena Lenka Balkovičová a primátor Sliača Daniel Dunčko.

„Vo Zvolene aktívne pracujeme na rozšírení cyklodopravy, ktorá so sebou nesie obrovské pozitíva. Pohybovú aktivitu, zlepšenie životného prostredia, odľahčenie preťažených cestných komunikácií, riešenie problémov s parkovaním,“ povedala pri tejto príležitosti primátorka Zvolena Lenka Balkovičová.

Dnešný deň je zároveň vo Zvolene Cyklodňom. Už od rána sa v centre mesta konajú súťaže pre deti, jazda amatérskych, profesionálnych aj zdravotne postihnutých cyklistov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM