Stanislav Černák Rôzne

Rekonštruovať starú plaváreň alebo postaviť novú? Rozhodnutie sa dozvieme do 1 týždňa!

Čo bude ďalej s mestskou plavárňou vo Zvolene? Táto otázka znela najčastejšie na včerajšom zasadnutí mestského zastupiteľstva. Svoje názory prišla pred poslancov vyjadriť aj skupina asi 50 občanov, z dvoch plaveckých klubov Careta a Calypso a z radov rodičov.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštruovať starú plaváreň alebo postaviť novú? Rozhodnutie sa dozvieme do 1 týždňa!
Foto: Stanislav Černák

Plaváreň v centre zatvorilo mesto tento mesiac pre haváriu na technickom zariadení. Pokazilo sa podlahové kúrenie, z ktorého začala tiecť voda.

Podľa vedúcej odboru správy majetku mesta na mestskom úrade Anny Mazánovej finančná komisia uplynulý týždeň väčšinou svojich hlasov rozhodla o tom, že projekt mesta na opravu havárie za asi 200 000 eur nepodporí. Plaváreň by navyše musela počas opravy byť asi pol roka zatvorená. Svoj čas by si vyžiadal napríklad aj proces verejného obstarávania na dodávateľa prác.

Bude sa prehodnocovať

Aj keď u poslancov po výzvach plavcov prevažoval variant výstavby úplne novej plavárne prostredníctvom súkromníka, nakoniec po hlasovaní poverili prednostu mestského úradu, aby prehodnotil možnosti odstránenia havarijného stavu v čo najkratšom čase. Sám primátor Miroslav Kusein povedal, že rozhodnutie sa občania dozvedia do jedného týždňa.

Nová mestská plaváreň by mohla vyrásť na mestských pozemkoch na Sokolskej ulici pri obchodnom dome Lidl, pri čom samotným investorom by mohlo byť aj mesto. Ak by ju staval súkromník, postavil by ju na sídlisku Západ, kde už má zámery na stavbu viacúčelového športového areálu.

Mesto už pred piatimi rokmi chcelo zrekonštruovať mestské kúpele, na čo by podľa vtedajšej štúdie bolo treba asi 100 miliónov korún (asi 3,34 milióna eur). Pre vysokú investíciu sa však nakoniec od výstavby upustilo.

Tejto téme sa budeme podrobnejšie venovať v najbližších dňoch.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM