Rôzne

Sezóna špekáčikov v plnom prúde: 3 miesta vo Zvolene, kde si vychutnáte opekačku

Opekačky s rodinou alebo partiou patria v lete k obľúbeným aktivitám. Spríjemníme si prechádzku či večerné posedenie dobrotami, pripravenými na ohni. Kam sa oplatí zájsť pod Pustým hradom?

Ilustračný obrázok k článku Sezóna špekáčikov v plnom prúde: 3 miesta vo Zvolene, kde si vychutnáte opekačku
Zdroj: TASR

Ak obľubujete pobyt v prírode, určite počas leta neodoláte opekačke s rodinou či blízkymi. Zvolen ponúka mnoho miest, kde môžete stráviť príjemné chvíle pri ohni, neďaleko od rušného centra. Vybrali sme pre vás tri tipy, kam sa pod Pustým hradom oplatí ísť opekať.

Bienska dolina

Príjemné prostredie na okraji Zvolena láka viacerými miestami, kde sa určite oplatí zrelaxovať. Či pôjdete autom, na bicykli alebo si spravíte mini túru je len na vás. Rozložiť sa a opiecť si dobroty, na ktoré máte chuť, môžete popri ceste, ale aj hlbšie v doline.

„Veru, ako tínedžeri sme s partiou chodili do Bienskej doliny veľmi často opekať. Niekedy sme zašli ďalej, inokedy bližšie, podľa toho, ako sa nám chcelo. Už som dlhšie nebol opekať práve tu, naposledy to bolo pred 2 rokmi. Dnes už s manželkou sme si zaspomínali na staré časy. Toto miesto vrelo odporúčam,“ prezradil Zvolenčan Tomáš (34).

Koniec Môťovskej priehrady

Pokým sa dostanete na koniec Môťovskej priehrady, tak sa mierne zapotíte. No po dobrej prechádzke si môžete pripraviť odmenu v podobe čerstvých špekáčikov. Lokalitu obľubuje množstvo mladých ľudí najmä preto, že tam nájdete pokoj, krásnú lúku či dokonca žblnkotajúci potok. Pokiaľ máte radi dlhšie výlety, opekačku pri priehrade môžete spojiť aj so stanovačkou.

„Toto miesto som objavila len pred pár rokmi, ale odvtedy mi prirástlo k srdcu. Niet jari, kedy by som sa tam nevybrala si opekať slaninu, špekačky, alebo si aspoň urobiť zemiaky v pahrebe. To beriem ako taký vrchol programu. Predtým si rezervujem vždy aspoň hodinku-dve na relax na príjemnej lúke, kde je pokoj a keď sa tam vyberiete napríklad mimo víkendu, len málokedy natrafíte na človeka. Romanticky pôsobí i potok, ktorý je pri ohnisku, to je tiež radosť sa len tak zadívať do vody. Ide o miesto, ktoré ma pre mňa veľké čaro,“ povedala lekárka Martina (30).

Bunker na Lipovci

Časť Zvolena, ktorá je známa hlavne miestnym obyvateľom sídliska Sekier a Lipovec. Na miesto sa dostanete cestou ponad garáže. Musíte prejsť lesnou cestičkou až sa pred vami vynorí čistinka, nazývaná bunker. Opekať sem chodia partie mladých ľudí už roky.

„Za mladi sme na bunker chodievali opekať veľmi často. Vždy sa nás zišlo aj desať, nabrali sme všetko potrebné a vybrali sa neďaleko našich panelákov. Kúsok od sídliska máme peknú prírodu, kde sa dá v pokoji opiecť kadečo, treba vyskúšať,“ zhodnotil Stanislav (32).

Čítajte tiež:

Zvolenčania sa v lete nudiť nemusia. Jeden klik a akcie na týždeň máte ako na dlani

VIDEO a FOTO folklórnej parády: Detvianske slávnosti prilákali desaťtisíce ľudí

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM