Jakub Forgács Správy

Veľké prestíž pre Zvolen. Naše mesto sa ako prvé pýši špeciálnym ocenením

Správa, ktorá zaiste poteší mnohých Zvolenčanov. Pozrite, aké nové označenie odteraz nesie mesto pod Pustým hradom!

Ilustračný obrázok k článku Veľké prestíž pre Zvolen. Naše mesto sa ako prvé pýši špeciálnym ocenením
Foto: Nicole Regecová

Vymaľovanie školy v Kvačanoch podľa návrhu samotných žiakov alebo pomoc detí pri organizovaní Lesníckych dní vo Zvolene – to sú len niektoré z aktivít, ktoré v uplynulých mesiacoch upútali tvorcov programu Komunita priateľská deťom a mladým ľudom pri rozhodovaní o tom, komu udeliť rovnomennú značku. V utorok toto ocenenie získali ako prvé samosprávy vo Zvolene a Kvačanoch.

„Cieľom programu je budovanie komunít, ktoré zohľadňujú potreby detí a mladých ľudí, pýtajú sa na ich názory a umožňujú im spolupodieľať sa na plánovaní a realizácii aktivít v komunite,“ povedala pri tejto príležitosti manažérka vzdelávacích programov Nadácie pre deti Slovenska Aneta Chlebničanová.

Počas prvej fázy programu vzniklo na Slovensku šesť pilotných komunít priateľských deťom, a to v Bratislave, Rohožníku, Považskej Bystrici, Banskej Bystrici, Detve a Kvačanoch, ku ktorým sa neskôr pridal aj Zvolen. Model, ktorý v týchto mestách vznikol, je prenositeľný a použiteľný vo všetkých ostatných mestách a obciach na Slovensku.

Program v utorok zároveň otvoril svoj druhý ročník, do ktorého sa môže od septembra 2016 zapojiť ktorákoľvek obec či mesto na Slovensku. Podmienkou je dlhodobé a systematické podnikanie krokov v prospech detí a mladých ľudí. Komunity a samosprávu môže nahlásiť ktorýkoľvek obyvateľ Slovenska.

Čítajte tiež:

Obľúbený kinematograf opäť vo Zvolene. 4 filmy, na ktoré sa môžeme tešiť

FOTO: Parádny úspech na šampionáte vo fitness: Zvolen má malé majsterky sveta!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM