Nicole Regecová Šport

Veľké stretnutie v ringu: Zvolenského bojovníka (20) vyzval silný súper (41)

Zvolenčan Marek Mazuch (21) sa onedlho stretne v ringu s o 24 kilogramov ťažším súperom z Poľska. Prečo Poliak vyzval práve mladého Zvolenčana? Čítajte podrobnosti!

Ilustračný obrázok k článku Veľké stretnutie v ringu: Zvolenského bojovníka (20) vyzval silný súper (41)
Zdroj: Dnes24.sk

Nedávno ste u nás mohli čítať rozhovor s mladým bojovníkom Marekom Mazuchovom (20). Zvolenčan už síce má za sebou niekoľko zápasov, najmä MMA, no teraz ho čaká poriadna výzva. Čoskoro sa stretne v bitke s uznávaným poľským bojovníkom Arkadiuszom Welnom (41), ktorý ho vyzval.

Zápasiť sa bude v štýle muay boran, čo je druh thajského boxu. Hlavným znakom je boj bez rukavíc, iba s omotanými lanami na rukách.

Strach nemá

Okrem toho, že je Zvolenčan o polovicu mladší, má ešte jednu nevýhodu. Súťaží sa vo váhovej kategórii „open weigh“. To znamená, že váha zápasníka činí od 100 kilogramov vyššie. Zatiaľ čo Poliak váži 124 kilogramov, Marekova váha lemuje dolnú hranicu kategórie. „Deň pred zápasom ešte prebehne oficiálne váženie,“ dopĺňa Zvolenčan.

Napriek tomu, mladík spod Pustého hradu strach zo svojho vyzývateľa nemá: „Nie, určite sa nebojím.“

Poľský bojovník dosiahol v muay boran 9. khan – technický stupeň. Svojho mladšieho súpera zo Slovenska vôbec nepodceňuje: „Marek je mladý silný chlapec, má hlavne dobré ruky. Nehovorím, kto bude lepší, stačí jeden úder a môže byť po celom zápase. Bude to výborný súboj!“ Arkadiusz so smiechom dodáva: „Vyzerá ako mladý kulturista…“

Vyzvaný tréner

Poľský vyzývateľ pritom pôvodne do súboja vyzval Marekovho trénera Zvolenčana Miroslava Kašaja. Ten však musel odmietnuť: „Nemohol som ísť do ringu s Arkadiuszom. Ešte stále ma trápi zranenie. No za mňa som navrhol môjho výborného bojovníka Mareka Mazucha.“

Marekov tréner myslí pozitívne: „Aj keď majú veľký váhový rozdiel, Marek je pripravený. Celý Zvolen mu bude v Poľsku držať palce. Bude to veľký súboj.“

Galavečer nesie názov Boxing Night 12 a bude prebiehať v susednom Poľsku v meste Čenstochová už najbližšiu nedeľu 28. augusta.

V našej galérii nájdete fotografie oboch bojovníkov!

Čítajte tiež:

Spoveď zvolenskej tanečníčky trénujúcej Angličanov: Pokiaľ ľudia chcú, ide to ľahko

Matúš už 5 rokov žije v Česku: Keď sa povie Zvolen, vidím prázdne námestie

FOTO: Zvolenčan (20) sa stretne v ringu s Poliakom (41)
16
Galéria
Zdroj: Archív Mareka Mazucha
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM