Stanislav Černák Rôzne

Združenie vyhralo 10 000 eur, dá ich na opravu bývalej školy v Slatinke

Občianske združenie Slatinka získalo hlavnú cenu Nádacie Orange v kategórii Komunitný rozvoj za aktivity, ktoré vyvinuli pri presadzovaní parku Lanice.

Ilustračný obrázok k článku Združenie vyhralo 10 000 eur, dá ich na opravu bývalej školy v Slatinke
Zdroj: TASR

Súčasťou tejto ceny je aj 10 tisíc eur, ktoré Slatinka použije na opravu bývalej školy v Slatinke, ktorá za 10 rokov, počas ktorých ju má toto združenie v prenájme, vytvorila priestor pre niekoľko desiatok akcií pre stovky detí, mladých výtvarníkov, divadelníkov, fotografov, skautov alebo členov mimovládnych organizácií.

„Keďže bola škola miestom stretnutí rodákov, medzinárodných dobrovoľníckych táborov, pozorovaní prírody, vzdelávania o zdravej výžive a mnohých iných akcií, myslíme si, že tieto získané financie by sme mali použiť v prvom rade na toto miesto,“ povedala Martina Paulíková z Občianskeho združenia Slatinka.

Ako ďalej informovala Martina Paulíková, tak bývalá škola je majetkom štátu a získané peniaze od súkromnej spoločnosti, tak symbolicky vkladajú do niečoho, čo prináša prospech všetkým.

Združenie Slatinka je najviac známe bojom proti výstavbe vodného diela Slatinka. Jeho členovia upozorňujú, že napriek tomu, že priehrada sa plánuje takmer 60 rokov, nie je jasné, koľko bude stáť, kto to zaplatí a kto z nej bude odoberať vodu. Zároveň poukazujú na viaceré jej negatívne vplyvy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM