Jakub Forgács Kultúra

Známy umelec ako ho nepoznáte. Vo Zvolene uvidíte obrazy Pavla Hammela

Vedeli ste, že Hammel je okrem speváka a skladateľa aj maliarom? Pod Pustým hradom sa teraz môžete presvedčiť o jeho všestrannom talente!

Ilustračný obrázok k článku Známy umelec ako ho nepoznáte. Vo Zvolene uvidíte obrazy Pavla Hammela
Zdroj: TASR

Výstavu obrazov známeho slovenského speváka a skladateľa Pavla Hammela pod názvom „…nech sa páči…“, sprístupnili v pondelok vo zvolenskej Galérii na Tehelnej. Ide v poradí už o 69. prezentáciu galérie v jej niekoľkoročnom pôsobení. Známy spevák sa pritom iba cez víkend ukázal priamo na Pustom hrade.

Ako sa píše na stránke samotného umelca, mnohí možno ani netušia, že Pavol Hammel je nielen známy spevák a skladateľ, ale skutočne všestranný umelec. „Predovšetkým v poslednej dobe sa jeho koníčkom stalo aj maľovanie. Jeho záľuba v živých a pozitívnych kompozíciách sa tak preniesla aj na plátna obrazov a tie vyslovenie žiaria farbami. Možno aj preto sa mnohé z nich stali také obľúbené a vyhľadávané na výstavách a vernisážach.“

Väčšina diel tohto umelca sa však už teraz nachádza v súkromných galériách a v majetkoch umeleckých zberateľov. Niekoľko obrazov si ale môžu návštevníci Galérie na Tehelnej pozrieť do 5. októbra.

Pozrite si v našej fotogalérii letné zábery z ulíc Zvolena!

Čítajte tiež:

Šľachetný čin Zvolenčanov so srdcom. Dobročinný šatník pomôže núdznym

Vo Zvolene padol nový rekord. Na Pustý hrad vyšli tisíce ľudí

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Zvolena
10
Galéria
Foto: Oliver Kuklovský
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM