Jaroslav Dodok Kultúra

Zvolen rozosmial humor stand up komikov: V závere prišlo vskutku nečakané prekvapenie! :)

Miesto, na ktorom hrali smiech a dobrá nálada prím. V našom meste sa konal netradičný večer, ktorý bol obalený humorom každého druhu. A skutočnou čerešničkou bolo prekvapenie, ktoré pobavilo divákov v závere.

Ilustračný obrázok k článku Zvolen rozosmial humor stand up komikov: V závere prišlo vskutku nečakané prekvapenie! :)
Zdroj: Ján Števonka

Stand up comedy show je v našich končinách už síce známy, no ešte relatívne nezažitý pojem. Človek sa postaví za mikrofón pred publikum ľudí a rozpráva čokoľvek, čo mu napadne. Tým by mal pobaviť obecenstvo alebo aspoň zaujať svojim prejavom. Spomínaná umelecká disciplína nie je vôbec ľahká, no už po druhý krát ju vo Zvolene zorganizovalo zoskupenie mladých ľudí pod menom „Nová Fajta“. Na konci večera čakalo návštevníkov jedno veľké prekvapenie…

Projekt mladých Zvolenčanov

Prvý krát bol takýto večer „Novej Fajty“ zorganizovaný na jeseň minulého roku. Niesol príznačný názov „Odpaň Zvolen!“, ktorý mal predstaviť naše mesto ako Stand up comedy panica. Minulý štvrtok v kaviarni na námestí mala show svoje ďalšie pokračovanie. Za celým projektom stoja mladí Zvolenčania – Nicole Regecová a Daniel Detto. „Humor je veľmi citlivá záležitosť. Veľmi ľahko sa môže stať, že to niekto „prestrelí“ a pre vás to už nebude vtipné. Presne na tieto situácie bol cielený headline večera: „Keď nevieš, či sa máš smiať alebo plakať,“, opisuje Regecová, ktorá túto akciu moderovala.

Celý večer sprevádzala aj živá hudba, a to spev Jany Záchenskej a klavír Paľa Korduliaka. V rámci show ako komici vystúpil už spomínaný organizátor Daniel Detto, študentka Akadémie umení Jana Záchenská, moderátor rádia Roman Vaňo a študent zvolenského gymnázia Dominik Spodniak.

Reakcie divákov sa osobitne líšili od každého spíkra. „Je prirodzené, že každému sa páči niečo iné. Nad čím sa jeden smeje, to druhému môže prísť výsostne nevhodné. U nás je množstvo tém pre ľudí stále tabu a na stand up comedy vidíte, ako sú niektorí diváci až prekvapení a nevedia, či sa smiať a či nie.“, myslí si Nicole. „V Bratislave sú tieto akcie oveľa divokejšie, publikum je voči ním viac otvorené,“ Daniel jasne dodáva. Zvolenskí komici sa snažia neustále zlepšovať, ale nie vždy je to jednoduché. „Často zažívate chvíle, kedy sa nehanbíte len za seba, ale aj za iných…“, smeje sa Nicole Regecová.

Temné Kecy v našom meste!

Na začiatku podujatia boli privítaní aj hostia z celoslovenskej Stand up comedy show Temné Kecy – Ivo Ladižinský a Jaroslav „Jerry“ Szabó. Vtedy ešte nikto z publika netušil, že na konci vystúpia aj oni. O to väčšie prekvapenie bolo, keď sa po vystúpeniach Zvolenčanov bez váhania zdvihli a zamierili k mikrofónu. „Ďakujeme chalanom z Temných Kecov, sme veľmi radi, že sa zúčastnili na našej akcii…“, odkazuje Daniel Detto.

Zvolen tak už od tohto týždňa naozaj nie je žiadny stand up panic… :)

Čítajte tiež:

Nudiť sa v novom týždni rozhodne nebudeme: Výber akcií, ktoré vo Zvolene stoja za pozornosť

Zvolen vyrovnal stav semifinále s Nitrou: Rozhodol jediný gól

FOTO: Keď to vo Zvolene roztočia komici
11
Galéria
Zdroj: Ján Števonka
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM