Alžbeta Paulíková Správy

Zvolenskí policajti sa obracajú na obyvateľov panelákov: Keď vám niekto zazvoní na zvonček, na toto pozor!

Mestská polícia vo Zvolene sa obracia na obyvateľov nášho mesta s aktuálnou výzvou. Pozrite si, na čo upozorňuje majiteľov bytov či iných nehnuteľností náčelník zvolenských strážcov poriadku.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenskí policajti sa obracajú na obyvateľov panelákov: Keď vám niekto zazvoní na zvonček, na toto pozor!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Tak ako v každom slovenskom meste aj vo Zvolene bezdomovci prespávajú na rôznych miestach. Ako informoval náčelník Mestskej polície vo Zvolene Juraj Chabada, v letnom období nemávajú problém prespať priamo pod holým nebom prípadne pod provizórnym obydlím. Čo však s prichádzajúcou zimou a mrazmi?

Výzva pre Zvolenčanov

Zima a chlad núti ľudí bez domova vyhľadať teplejšie miesta. Mnohí z nich podľa náčelníka policajtov úmyselne vzniknú do vchodu paneláku alebo do priestorov pivnice: „V nejednom prípade znečisťujú priestory v budove a taktiež sa dopúšťajú krádeží rôznych vecí.“

Polícia preto vyzýva občanov Zvolena. „Zamykajte si svoje vchody a pivničné priestory,“ reaguje Juraj Chabada.

Opatrnosť sa vypláca

Mestská polícia upozorňuje Zvolenčanov na zvýšenú opatrnosť pred problémom prespávania cudzích ľudí vo vchodoch a zároveň vyzýva všetkých, aby si nezabúdali zamykať svoje vchodové dvere alebo iné prístupné miesta v budovách, ktoré by mohli využiť asociálni občania ako útočisko pred zimou.

A obozretní treba byť aj, keď vám niekto zazvoní na zvonček. „Občania, keď im niekto zazvoní na zvonček, by nemali otvárať dvere bez toho, aby si overili o koho ide,“ radí Juraj Chabada. Polícia vyzýva občanov aj ďalej: „V prípade, že sa vo vašom vchode zdržiava cudzia osoba, ktorá vzbudzuje podozrenie na protispoločenskú činnosť, neváhajte kontaktovať MsP Zvolen na tel. čísle 159.“

Môže vás zaujímať:

V detskej nemocnici vo Zvolene sa odohrala krádež: Pozrite, do čoho sa ktosi rozhodol vlámať!

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM