Nicole Regecová Iné športy

Zvolenských lakrosistov čaká náročný súper. Ako sa pripravujú na zatiaľ neporazený tím?

Zvolen Punishers vrcholí tréningovú prípravu v rámci zápasu 3. kola Slovenskej lakrosovej ligy. Hrať totiž budú proti úradujúcemu majstrovi. Tím však bojuje s niekoľkými problémami...

Ilustračný obrázok k článku Zvolenských lakrosistov čaká náročný súper. Ako sa pripravujú na zatiaľ neporazený tím?
Zdroj: Zvolen Punishers

Bratislava Trickster je súper, ktorý sa proti Zvolenčanom postaví už najbližšiu sobotu. Pre hráčov spod Pustého hradu to bude riadna výzva, keďže západniari sú úradujúci majstri Slovenska. V praxi to znamená, že momentálne zastávajú priečku najťažšieho oriešku lakrosovej ligy. Podarí sa našim prebojovať v tabuľke na vyššie miesto?

Podľa hráča Punishers, Janka Kulicha, situácia nevyzerá príliš ružovo: „Ako tím sme teraz v ťažkej situácií. Hráme proti zatiaľ neporazenému tímu a ešte nám aj odišla brankárska jednotka. Dokonca traja hráči sú mimo, kvôli zdravotným problémom.“ Okrem toho, musí zvolenský tím riešiť ďalšiu nepríjemnosť – záujemcov o tento relatívne nový šport je stále málo. V poslednom kole dokonca nemali dosť členov na zloženie zostavy.

Aj keď chalani nevidia veľké šance na výhru, rozhodne to nevzdávajú a chystajú sa poriadne zabojovať. Minulú nedeľu tvrdo trénovali a v stredu si spoločne rozobrali stratégiu hry. „V tomto zápase nejde o strach. Berieme to ako šancu, naučiť sa niečo od skúsenejších. Predsa len, nemôžme sa porovnávať s reprezentantmi SR,“ zamýšľa sa Kulich.

Tím prezradil, že síce nemá žiadne predzápasové rituály, ale nad vecou ich drží humor. Ten im pomáha odbúrať všetok stres. Nech zápas s Bratislavou dopadne akokoľvek, Punishers sa prílišne oslavovať nechystajú. No po zápase si tradične rozoberú chyby a celkovo zhrnú celú hru.

Príďte aj vy v sobotu na ihrisko Technickej Akadémie, ktorá je na ulici J.Švermu 1, podporiť domácich chlapcov v náročnom zápase. Začne sa ako prvý o 10:00. Po ňom sa ešte stretnú tímy HeadHunterz Prievidza, Trnava Sabres, Skalica Chiefs a Bratislava Bats.

Čítajte tiež:

ROZHOVOR s kapitánkou zvolenských hokejbalistiek: Ženy nejdú do súbojov tak tvrdo, boja sa loptičky

Vo Zvolene sa zídu fitness talenty z celého Slovenska. Na štarte takmer stovka pretekárov!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM