Jakub Forgács Krimi Krimi

Ako podvodník vylákal peniaze od ľudí cez internet? Obvineniu už čelí mladý Zvolenčan (22)!

Internetové technológie môžu byť zradné! Dôkazom je aj prípad obohatenia sa na škodu cudzieho majetku, ktorý vyšetrovala polícia. Pozrite, čo má podľa slov mužov zákona na rováši mladík spod Pustého hradu!

Ilustračný obrázok k článku Ako podvodník vylákal peniaze od ľudí cez internet? Obvineniu už čelí mladý Zvolenčan (22)!

Vyšetrovateľ vo Zvolene obvinil muža (22) zo Zvolena z pokračujúceho zločinu podvodu. „Obvinený muž v období od 2. mája 2014 až do súčasnosti ponúkal na internetových stránkach na predaj rôzny spotrebný tovar (tenisky, športové oblečenie a pod.),“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová.

„Záujemcovia o tovar zasielali peňažné prostriedky na bankový účet, avšak ponúkaný tovar im dodaný nebol. Obvinený tak konal v úmysle obohatiť sa na škodu cudzieho majetku a získať neoprávnený prospech. Za uvedené obdobie postupne od 12 poškodených osôb vylákal peňažné prostriedky a svojim konaním spôsobil celkovú škodu za viac ako 380 eur,“ pokračovala hovorkyňa.

„Vyšetrovateľ spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie a sudca okresného súdu vzal v piatok (13.5.) obvineného muža do väzby,“ dodala Petrovičová so slovami, že v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri roky až desať rokov.

Čítajte tiež:

Zvolenskí policajti prosia ľudí o pomoc: Peter (22) zmizol a už niekoľko dní sa neozval!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM