Stanislav Černák Správy

Blížia sa Veľkonočné trhy vo Zvolene: Prečítajte si prvé informácie

Tohtoročná Veľká noc pripadla na začiatok apríla. S týmto veľký sviatkom súvisia v našom meste aj obľúbené Veľkonočné trhy. Zisťovali sme prvé informácie.

Ilustračný obrázok k článku Blížia sa Veľkonočné trhy vo Zvolene: Prečítajte si prvé informácie
Foto: Stanislav Černák

Počas tohto roka sa obľúbené Veľkonočné trhy vo Zvolene uskutočnia 1. a 2. apríla (streda, štvrtok). Zvolenčania a samozrejme nielen oni sa opäť môžu tešiť na bohatý sortiment. „Návštevníci trhov sa môžu tešiť na stánky s remeslami (drevo, kraslice, korbáče, šperky, koža, tkané koberce, bylinky, nakladané syry, prútený tovar, drevené hračky, maľované šatky a sklo, dekoratívne predmety, aranžmány, ľanové výrobky atď…), občerstvenie, trdelníky, cukrovinky, údené trvanlivé výrobky, trvanlivé syry, palacinky, textil, odevy a obuv,“ prezradil Karol Bocek z oddelenie obchodu a služieb mesta Zvolen.

Záujem zo strany predajcov o prenájom stánkov je veľký. „Už teraz evidujeme okolo 200 žiadostí,“ doplnil Bocek a pokračoval, „Nájom sa pohybuje o 15 eur do 80 eur a pre stánky s občerstvením to je 110 eur. Najnižšia suma je pre remeselníkov.“ A nezabudnite, ako už tradične, trhy sa uskutočnia na zvolenskom Námestí SNP.

Ako vyzerali Veľkonočné trhy v roku 2013?

Veľkonočné trhy v obrazoch: Ľudí prišlo o poznanie menej, odradila ich zima a málo peňazí

A ako vlani?

Veľkonočné trhy v obrazoch. Zvolenské námestie zaplnili predávajúci, ktorí sa zhodli: Škoda, že nie je teplejšie

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM