Kristína Bohušová Rôzne

FOTO: Maturitné tablá zvolenských študentov. Výklady centra mesta obsadili zaujímavé diela

Zvolen oživili maturitné tablá. Neunikajú pozornosti okoloidúcich a viacerí sa pri nich pristavujú. Na nápadité výtvory študentov sme sa boli pozrieť tiež. V centre mesta vidieť naozaj všakovaké diela. Pozrite si FOTO!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Maturitné tablá zvolenských študentov. Výklady centra mesta obsadili zaujímavé diela
Foto: Kristína Bohušová

Maturitné tablá. Sú na nich tváre energické, bezstarostné, ale i hĺbavé a premýšľavé. Práve takí sú študenti, ktorí prostredníctvom nich priniesli do mesta osviežujúci vánok mladosti. Možno je to práve on, ktorý láka pohľady ľudí do výkladov, kde sú umiestnené.

Skupinový obraz fotografií má jedinečnú podobu a pripomína jedno z najkrajších období života. V centre Zvolena sme našli deväť maturitných tabiel. Samozrejme, „prieskum“ nemusí byť stopercentný a je možné, že sme nejaké prehliadli.

Našli sme rôzne novodobé varianty, napríklad tematické podľa odboru, na drevenej doske, s originálnymi fotografiami, fotomontážou profilu na sociálnej sieti či v netradičnej podobe, a to rovno vo veľkom monitore. Finišujúci študenti dokazujú, že im nechýba kreativita a diela pri prechádzke mestom na seba pútajú pozornosť.

„Je to dobrá a hlavne príjemná vec. Človek si aspoň zaspomína na mladosť. Zaujímavé, že väčšinu z mladých tvárí ani nepoznám. Už asi ozaj starnem,“ povedala pani Zuzana s úsmevom. „Mne sa zas páčia tablá s fotkami, ktoré dávajú možnosť vyniknúť osobnosti každého jedného študenta a nie sú na jedno kopyto,“ priznáva pán Milan. „Asi som stará škola, ale úplne ideálne je, keď sa k výrobe tabla pričinia aj samotní študenti. Ale zas, komu by sa v dnešnej dobe chcelo,“ doplnil.

Zaujalo nás, ako tablá vnímajú práve obchodníci, ktorí ich vystavujú vo výkladoch. „Maturitné tablá vnímam nielen ako príjemné osvieženie, ale aj ako dobrý marketingový ťah. Najprv sú to tablá, ktoré prilákajú pohľady ľudí. Práve vďaka nim sa potom pozrú aj na vystavený tovar, a už je väčšia pravdepodobnosť, že následne zavítajú aj do obchodu,“ úprimne poznamenala sympatická predavačka.

Maturitné tablá zo zvolenských výkladov si môžete pozrieť v našej fotogalérií!

Čítajte tiež:

Akčná zvolenská kaderníčka v ROZHOVORE: Chodím na strelnicu, jazdím na motorke a trénujem box!

Náčelník zvolenskej mestskej polície v ROZHOVORE: Svoju prácu považujem za poslanie

Tablá zvolenských stredných škôl
9
Galéria
Foto: Kristína Bohušová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM