Rôzne Správy

FOTO: Opustené psíky zo Zvolena a okolia. Týchto 7 chlpáčov si hľadá nový domov

Štvornohí chlpáči, ktorí nemali toľko šťastia. Z toho, čím si niektoré psíky prešli, naozaj mrazí. Nepotrebujú pritom nič viac než trochu lásky. Možno práve tej vašej.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Opustené psíky zo Zvolena a okolia. Týchto 7 chlpáčov si hľadá nový domov
7
Galéria
Foto: Dnes24.sk / Zdroj: Dnes24.sk

Občianske združenie Bláznivý zverinec sme vám predstavili pred pár dňami. Jeho zverencami sú štvornohí chlpáči, ktorí zostali bez domova. Každý zo psíkov je iný, no všetci čakajú na svoju šancu niekoho osloviť svojím špecifickým charakterom či výzorom. Lori, Ruffy, Zorka, Borka, Rex, Zoja a Baster sú všetko vďační parťáci, ktorým chýba láska a opatera, ale potešia sa každej návšteve.

LORI

Fenka zvláštneho sfarbenia je kríženec ovčiaka. Miluje aport, čvachtanie sa vo vode a vyskakovanie po ľuďoch, ktorých zbožňuje. Má asi tri roky, no svojou neutíchajúcou energiou pripomína večné šteňa.

RUFFY

Ruffynko má asi rok a zachránený bol ako opustené šteňa fenky, ktorú nechali miestni opustenú v dome a ďalšie jej šteniatka otrávili brzdovou kvapalinou. Zažil ľudskú krutosť už ako malé šteniatko, preto je nedôverčivý ku každému človeku. Vyžaduje si teda trpezlivý prístup a miesto výcviku len bezpečie domova a pokoj.

ZORKA

Asi štvorročná Zorka bola zachránená aj s ďalšími psami zo žiarskeho družstva, kde pásla bačove stádo oviec, no zvyšok času ju uväzoval ku krátkej reťazi. Je stredného vzrastu a pripomína bradáča. Z nových vecí má stres, nerada cestuje autom, neznesie hluk mesta, preto potrebuje domov niekde v pokojnom prírodnom prostredí. Ľudí napriek zlej starostlivosti miluje a užíva si každé pohladeni. Stále sa pchá pod ruku, aby bola hladkaná.

BORKA

Borka má iba dva roky a prežila si len život na reťazi. Šteniatka mala, keď ešte sama nebola dospelá, lebo mala poslúžiť len na to, a preto nie je zvyknutá na dotyk ani žiadny kontakt. V očiach má strach a potrebuje niekoho, kto jej venuje veľmi veľa lásky a pozornosti k prelomeniu tejto nedôvery.

REX

Rex bol ako šteňa odobratý zo zlých podmienok už pred šiestimi rokmi. Nebol socializovaný a nakoniec sa dostal tam, kde už tretí rok čaká na svoj domov. Je to ľudský maznák, avšak iných psov ani iný druh zvierat neznesie. Má základný výcvik a hľadá niekoho, komu by mohol robiť spoločnosť už nastálo.

ZOJA

Zoja je štvorročná vlčiačka. Napriek tomu, že bola spútaná na reťazi, je veľká maznáčka. Je vášnivá aportérka a behať po loptičku bude aj hodiny. Pohyb, ktorý jej nebol dopriaty, lebo útočí na iné zvierat,á miluje najviac, preto potrebuje domov, kde bude môcť na dvore panovať len sama a oddane ho strážiť.

BASTER

Baster sa narodil v roku 2016. Je to milovník detí aj dospelých. Počúva a je to veľký maznáčisko. So psami nemá problém, avšak hydinu a mačky loví, preto musí byť na reťazi, kde je aj teraz. Svojich pánov zahrnie veľkou láskou.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť fotky psíkov. Sú v rovnakom poradí, v akom sme chlpáčov postupne predstavili. Možno práve vy sa zamilujete na prvý pohľad!

V OBRAZOCH: Psíky zo Zvolena a okolia čakajúce na ľudskú lásku
7
Galéria
Foto: Dnes24.sk / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM