Jakub Forgács Správy

Kúpaliská pri Zvolene sa chystajú na sezónu. Kedy otvoria bazén v Sliači a ako to vyzerá s Neresnicou?

Premenlivé počasie bráni sprístupniť sezónne kúpaliská. Bazén v kúpeľoch Sliač, ktorý v uplynulých rokoch otvárali už 1. mája, sa tento rok dočká až neskôr. Kedy si budeme môcť naplno užiť vodné radovánky?

Ilustračný obrázok k článku Kúpaliská pri Zvolene sa chystajú na sezónu. Kedy otvoria bazén v Sliači a ako to vyzerá s Neresnicou?
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovali správcovia kúpaliska z Kúpeľov Sliač, už vlani sa pre nepriaznivé počasie otvorenie posunulo o viac ako mesiac. Tento rok tomu bude podobne. Aj keď chceli spustiť sezónu na Medzinárodný deň detí, pravdepodobne ani tento termín sa nedodrží a kúpalisko sa pre návštevníkov otvorí až v priebehu mesiaca.

Ako prvé mimo celoročne otvorených akvaparkov by tak mohlo privítať svojich hostí kúpalisko Dudinka v Dudinciach. Tamojšie kúpele, ktoré sú jeho prevádzkovateľom, avizujú na svojej webstránke, že ho otvoria v piatok 27. mája.

Zvolenská Neresnica zmenila prevádzkovateľa. Mesto Zvolen však podľa hovorkyne Evy Ježovičovej zaviazalo nájomcu prevádzkovať kúpalisko minimálne od 25. júna do 4. septembra. Neresnica je kúpaliskom, pri ktorom sú ľudia zvyknutí na to, že funguje prakticky len počas školských prázdnin.

Aj sezónne kúpalisko v Detve sa bude otvorením prispôsobovať počasiu. Podľa informácií z Technických služieb mesta Detva, ktoré kúpalisko spravujú, je predbežný termín na verejné kúpanie zatiaľ stanovený na 15. júna.

Čítajte tiež:

Oslavy MDD vo Zvolene s bohatým programom: Rozprávkový chodník, hokejisti HKM aj lukostreľba!

Deň sídliska Západ so zásahom hasičov aj zvolenskými kapelami. Čítajte prví, čo sa chystá!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM