Stanislav Černák Správy

Mesto sa rozhodlo pre radikálny krok: Bývalú školu v Môťovej chcú zrovnať so zemou

Mesto Zvolen sa rozhodlo pristúpiť k radikálnemu kroku. Chátrajúcu budovu bývalej IV. základnej školy v Môťovej chce zrovnať so zemou!

Ilustračný obrázok k článku Mesto sa rozhodlo pre radikálny krok: Bývalú školu v Môťovej chcú zrovnať so zemou
Zdroj: Dnes24.sk

Mestu sa viac ako rok nepodarilo túto chátrajúcu nehnuteľnosť predať a tak sa rozhodlo konať. Potvrdil to pre Zvolen 24 zvolenský viceprimátor Juraj Družbacký. „Túto nehnuteľnosť chceme zbúrať. V predaji sme neboli úspešní už dlhšiu dobu, nik nereagoval, tak sme sa rozhodli pre takýto radikálny krok. Cenovú ponuku sme znížili o 100 000 eur, predaj inzerovali, ale neúspešne,“ vysvetlil Družbacký.

Najskôr musia demoláciu schváliť poslanci

Mesto však musí najskôr pripraviť všetky potrebné podklady, búracie povolenie a pripraviť súťaž. „Celú túto alternatívu načrtol primátor Miroslav Kusein, no najskôr musia mestskí poslanci pri zmene rozpočtu schváliť sumu na elektronickú aukciu na búracie práce počas septembrového zasadnutia mestského zastupiteľstva,“ upozornil viceprimátor. Na zbúranie budovy a vyčistenie pozemkov mesto počíta so sumou približne 210 000 eur.

Objavili sa teda informácie, že v prípade schválenia zbúrania tejto nehnuteľnosti by mohla byť zbúraná už koncom októbra 2014. „To asi nie. Zo zákona musí prebehnúť verejná súťaž a následne nato elektronická aukcia. Síce sa pripravuje búracie povolenie, ale my neovplyvníme dĺžku trvania súťaže a uvidíme, aká bude úspešná,“ povedal Juraj Družbacký.

Lukratívne pozemky na výstavbu domov

Mesto plánuje na tomto mieste, kde stále stojí bývalá IV. základná škola ponúkať pozemky na bývanie. Táto plocha má viac ako 11 800 metrov štvorcových. „Mali by tam byť parcely pre približne 10 rodinných domov, ktoré budeme ponúkať jednotlivým záujemcom. Tí budú mať k dispozícii čistý pozemok na výstavbu rodinných domov,“ upresnil viceprimátor Zvolena.

Problémom tejto lokality bolo zdržiavanie sa neprispôsobivých občanov v priestoroch chátrajúcej budovy, ktorú okrem času, zanedbania poškodilo aj niekoľko požiarov. Budova je prakticky bez hodnoty, no hodnotu majú práve pozemky, pretože sa nachádzajú v lukratívnej lokalite. „Týmto krokom chceme zabrániť aj ďalšiemu združovaniu rôznych skupiniek ľudí v tomto mieste. Je to pekná lokalita a mesto Zvolen ju nechce nechať len tak schátrať,“ prezradil Družbacký.

Foto: Martina Černáková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM