Stanislav Černák Hokej

Mišo Juraško trénuje so Zvolenčanmi, hoci bez zmluvy: Už vie, kde bude hrať nadchádzajúcu sezónu?

Letnú prípravu absolvuje so Zvolenčanmi aj odchovanec HKM Michal Juraško (30). Paradoxné však je, že je bez zmluvy. Tréner mu však prípravu umožnil. Ako vníma letný dril tento obranca? Ostane vo Zvolene aj nasledujúcu sezónu?

Ilustračný obrázok k článku Mišo Juraško trénuje so Zvolenčanmi, hoci bez zmluvy: Už vie, kde bude hrať nadchádzajúcu sezónu?
Zdroj: TASR

Počas tohto týždňa sme sa zamerali na začiatok dvojfázovej prípravy zvolenských hokejistov. Priniesli sme vám reportáž z tréningu, porozprávali sme sa s trénerom Josefom Turekom. Tentokrát sme v minirozhovore vyspovedali obrancu Michala Juraška.

Ako hodnotíš doterajší priebeh letnej prípravy?

Príprava je zatiaľ výborná, aj keď sú tu viac-menej samí mladí hráči. Niektorí sa pripravujú individuálne. Príprava je skôr atletická.

Po tejto sezóne ti v HKM Zvolen skončila zmluva a momentálne si stále bez zmluvy. Nerozmýšľal si aj ty nad individuálnou prípravou?

Od malička som zvyknutý trénovať v kolektíve, takže som hneď povedal, že ak mi umožní tréner prípravu s HKM, aj keď nie som pod zmluvou, spýtal som sa ho na rovinu a povedal mi, že nie je problém a môžem sa s nimi pripravovať na novú sezónu. Zatiaľ to neľutujem, som spokojný s prípravou a neviem, či by som sa sám prinútil trénovať (smiech). Takto sa pri chalanoch prinútim a vyhovujú mi aj kolektívne hry.

Letná príprava je najneobľúbenejšou časťou celej sezóny zrejme pre každého hráča. Je niečo také, čo vyslovene neznášaš?

Vždy sa niečo nájde (smiech). V konečnom dôsledku sme na to zvyknutí a je tu aj sranda, nie je tu až taký psychický tlak na nás, ako keď sa počas sezóny hrajú zápasy, musí sa vyhrávať a dosahovať nejaké výsledky. Viac-menej trénujem pre seba, idem na doraz. A vtedy mi vlastne ani tréner nemôže nič povedať.

Momentálne si teda bez platnej zmluvy a pripravuješ sa so Zvolenčanmi. Záujem o teba prejavil aj aktuálny vicemajster z Nitry. Kde zakotví Mišo Juraško v budúcej sezóne? Už si sa rozhodol?

Nitra sa mi ozvala, ale mám viacero možností, nejaké ponuky sú aj zo zahraničia. Zatiaľ som so Zvolenom dohodnutý len, trošku sme sa rozprávali aj o tom, že keď sa niečo pohne ohľadom minulej sezóny, tak potom sa ľahšie bude rozprávať ohľadom tej novej. V podstate sa čaká na pohnutie istých vecí, povedali nám, že to bude už v najbližších dňoch. Myslím si, že keď sa to pohne potom v najbližších dňoch by sme sa dohodli a ostal by som tu. Ťažko však hovoriť dopredu, môže sa stať hocičo. Zatiaľ to vyzerá tak, že ak by všetko bolo v poriadku ostal by som aj vo Zvolene. V podstate sa uvidí a až čas ukáže, či ostanem vo farbách HKM alebo pôjdem inde.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM