Nicole Regecová Rôzne

Raper spod Pustého hradu opäť zabodoval: Stal sa najlepším freestylerom na Slovensku!

Radoslav Bartoš, prezývaný Kelso, preslávil Zvolen v hip-hopovom svete. V prestížnej súťaži totiž získal titul najlepšieho freestyle rapera na Slovensku. Čo hovorí sám Kelso na svoje čerstvé víťazstvo a kto ho prišiel podporiť?

Ilustračný obrázok k článku Raper spod Pustého hradu opäť zabodoval: Stal sa najlepším freestylerom na Slovensku!
Zdroj: Kelso

Uplynulý víkend sa fanúšikovia hip-hopu stretli na festivale v Piešťanoch. Konalo sa tam semifinále a finále rapovej súťaže Reštart Freestyle Battle. V tej vystúpili raperi, ktorí mali do náhodného hudobného podkladu improvizovať a tvoriť texty na určenú tému priamo na pódiu. Do záverečného kola postúpil aj Zvolenčan Kelso, a to rovno z počiatočnej kvalifikácie. Zmeral si sily s tými najlepšími na Slovensku, pričom súťažili aj dvaja Česi. Chalan spod Pustého hradu sa nakoniec stal tohtoročným kráľom freestylerov.

O tom, ako sa Kelsovi v minulosti ľudia smiali a neskôr ho začali uznávať, ste sa už u nás mohli dočítať. Zvolenčan už kedysi získal podobný titul vo freestyle rape a teraz znova dokázal, že patrí medzi Slovenskú špičku. Priznáva, že najťažší battle bol posledný s raperom Pokerom: „Jednoznačne najlepšie kolo, aj keď ťažšie. Slová mi našťastie nedochádzali, furt som niečo dával.“

„Konečne som docielil svoje. Lebo veľa súťaží, ktorých som sa zúčastnil, boli nespravodlivé. Dokonca, teraz som porazil presne tých freestylerov, pri ktorých ma inokedy porota nechala prehrať,“ prezrádza Kelso, ako vníma čerstvé víťazstvo. „Je dobrý pocit, dostať uznanie. Tohtoročná súťaž bola na veľmi vysokej úrovni. Nikto skorumpovaný tam nebol,“ hovorí. V porotcovskom kresle vraj sedel aj Čistychov.

Na súťaž prišiel Zvolenčana podporiť aj známy slovenský hudobník Igor Kmeťo. Ten robí Kelsovi mentora a prichýlil ho pod svoje vydavateľstvo Gitano Records. „Igorovi sa akcia páčila. Mám ho rád, dosť ma podporuje a veľa ma naučil,“ dodáva.

Čítajte tiež:

Nový videoklip mladého zvolenského rapera. Dráždivými zábermi upozorňuje na povrchnosť ľudí

Nový počin zvolenského rapera Marksa. Projekt, ktorým fanúšikov drží v poriadnom napätí VIDEO

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM