Nicole Regecová Rôzne

VIDEO: Veľkolepá rozlúčka deviatakov na zvolenskej základke. Odchádzali s tancom

Nadišiel čas, na ktorý čakajú všetci študenti celých 10 mesiacov školského roka - letné prázdniny! Paradoxne, posledný školský deň nebolo všetkým len veselo. Deviataci vo Zvolene sa so svojimi spolužiakmi rozlúčili vo veľkom štýle!

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Veľkolepá rozlúčka deviatakov na zvolenskej základke. Odchádzali s tancom
Foto: Nicole Regecová

Posledný júnový deň sa konalo na každej základnej škole slávnostné odovzdávanie vysvedčení. Síce sa už všetci žiaci tešia na prázdniny, niektorí mali hlavu v smútku. Jedni z vysvedčenia, iní sa so svojimi spolužiakmi lúčili už navždy. My sme sa boli pozrieť, ako rozlúčka prebiehala na známej zvolenskej základnej škole J. Alexyho na Sekieri.

Celá škola sa ráno zišla na multifunkčnom ihrisku. Žiaci druhého stupňa sa zoradili a čakali na príhovor. No v tom na ihrisko vstúpili deviataci. Svojim veľkolepým nástupom na slávnostnú hudbu si pritiahli pozornosť každého. Ale to nebolo ani náhodou všetko. Čerství absolventi základnej školy sa postavili do kruhu a začali tancovať známy tanec z venčekov – pískajúci rúfus, inak zvaný country dance.

Slzy aj smiech

Väčšina študentov sa už nevedela dočkať ukončenia ceremónie a nástupu leta. Peťo (12) bol jeden z tých, ktorí už boli jednou nohou na odchode: „Mne nebude nikto chýbať. Už sa teším na leto, že bude pokoj a budem sa chodiť kúpať.“ Pri pohľade na jeho vysvedčenie so smiechom dodal: „Asi ani domov nebudem môcť ísť.“ Jeho spolužiačka Lenka (13) slová len potvrdila: „Kto by sa už učil v takom teple.“

Iný názor však mali absolventi. Tí sa lúčili so školou na Sekieri nie len na dva mesiace, ale už navždy. Niektorí sa neubránili ani slzám. Nika (15) svoje emócie neskrývala: „Učenie mi chýbať nebude, ale za spolužiakmi mi je už teraz smutno. Nikdy nezabudnem na tie roky. Bola to riadna sranda.“ Na otázku, či sa chystajú oslavovať, sa všetci deviataci len potmehúdsky uškrnuli. Nostalgia padla aj na učiteľov, ktorí svojim už bývalým zverencom venovali dlhé objatia. Niektorí žiaci dokonca sľubovali, že sa do školy prídu už v septembri pozrieť.

Pozrite si video, na ktorom čerství absolventi predviedli rozlúčkový tanec aj fotky z posledného školského dňa v našej galérii!

Čítajte tiež:

VIDEO: Dojemné okamihy v centre Zvolena. Komu mladý spevák venoval svoju pieseň?

VIDEO a FOTO: Námestím zneli výkriky Habovcov: V úlohe kuchárky aj primátorka Zvolena

Deň odovzdávania vysvedčení vo Zvolene plný emócii
30
Galéria
Foto: Nicole Regecová
Deviataci na ZŠ J. Alexyho sa rozlúčili vo veľkom štýle
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM