Nicole Regecová Rôzne

Zdravotníci zvolenskej nemocnice mieria do škôlok. Deti budú učiť vskutku neobvyklým spôsobom

Vo zvolenskej nemocnici si prichystali mimoriadne zaujímavé podujatie pre najmenších. Zábavnou formou ich má naučiť správnosť aktivity, ktorú denne vykonáva každý človek. Čo sa budú deti učiť?

Ilustračný obrázok k článku Zdravotníci zvolenskej nemocnice mieria do škôlok. Deti budú učiť vskutku neobvyklým spôsobom
Zdroj: TASR

Hygienické návyky sú pre život mimoriadne dôležité. Nakoľko sa nadobúdajú už v rannom detstve, zdravotníci z Nemocnice Zvolen sa rozhodli uskutočniť netradičné podujatie. Mieria do materských škôl, aby deťom vysvetlili a názorne ukázali ako si majú správne umývať ruky, a to hravou formou.

Do tried príde plyšový Minko Špinko, aby vyrozprával svoj príbeh. Za ním bude stáť jeho autorka, vedúca oddelenia klinickej mikrobiológie vo Zvolene, Jana Krokošová. Po odprezentovaní príbehu Minka, prídu na rad názorné ukážky umývania rúk. Správnu techniku si deti overia pod špeciálnou UV lampou, kde sa nesprávne umyté miesta jasne zviditeľnia.

Akcia sa bude konať 8. júna o 9:00 v materskej škôlke v Kriváni a 9. júna o 8:00 v spojenej ZŠ a MŠ Alexandra Vagača v Detve.

Čítajte tiež:

Zvolenská nemocnica zvýšila komfort pacientov. Na jedno z oddelení nakúpila nové zariadenie

Investícia za desaťtisíce vo zvolenskej nemocnici. Novinka pomôže pri operačných zákrokoch

Foto: ilustračné

Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM