Jakub Forgács Správy

Veľké maľby aj grafity oživili chodby školy... Študenti vyzdobili zvolenské gymnázium aj kópiami diel slávnych maliarov

Tak tomu sa povie super nápad. Zvolenské gymnázium sa môže pochváliť nevšednou výzdobou. Pozrite, čo všetko zdobí steny jeho chodieb vďaka práci študentov.

Ilustračný obrázok k článku Veľké maľby aj grafity oživili chodby školy... Študenti vyzdobili zvolenské gymnázium aj kópiami diel slávnych maliarov
Zdroj: TASR

Pomerne rozľahlé priestory zvolenského gymnázia boli pred rokmi výzvou pre kreatívnych študentov na sebarealizáciu. Na chodbách školy tak postupne vzniklo 11 verných kópií diel slávnych maliarov a tiež originálne grafity.

„Bol to projekt profesorky Turčanovej, ktorá podnietila umelecky nadaných študentov. Tieto maľby si aj po rokoch verne uchovávame, a keď treba, aj ich opravujeme,“ povedala riaditeľka Gymnázia Ľ. Štúra Eva Chylová.

Viacero malieb bolo inšpirovaných dielom surrealistu Salvadora Dalího. Maľby zaujmú najmä vernou podobou s originálom, pričom sú niekoľkonásobne väčšie. Navyše, pred niekoľkými rokmi vytvorili samotní študenti v hale na prízemí aj obrovské grafity. Pod maľbou je dnes študentský kútik a oproti veľkorozmerná televízna obrazovka, kde sa vysielajú aktuality prvej gymnaziálnej Študentskej televízie.

Čítajte tiež:

Zvolenské gymnázium sa môže pochváliť nielen úspešnými žiakmi: V TOMTO mu patria prvenstvá

"Učia sa v ňom Zvolenčania, no založené bolo Čechmi: Známe gymnázium v prúde času ":http://zvolen.dnes24.sk/…-casu-227436

Známe zvolenské gymnázium v OBRAZOCH
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM