Martina Jančiarová Kultúra

Výber najlepšieho, čo ponúka týždeň. Pestrý prehľad akcií vo Zvolene

Nový týždeň prináša do mesta hneď niekoľko zaujímavých podujatí. Ak si neviete vybrať, pomôže vám náš výber desiatky z nich.

Ilustračný obrázok k článku Výber najlepšieho, čo ponúka týždeň. Pestrý prehľad akcií vo Zvolene
Foto: Oliver Kuklovský

DNI RUŽÍ V ARBORÉTE BOROVA HORA

13.- 19. júna 2016, Arborétum Borová hora

Začiatkom týždňa sa začne jedna z najkrajších akcií miestneho arboréta, Dni ruží. V priebehu celého týždňa si budete môcť pozrieť tieto kráľovny kvetín. Cez víkend bude zas možnosť prejsť areál s odborným výkladom. Určite sa zastavte a prezrite si kvetinovú krásu.

DÁMSKA ŠATŇA

14. júna 2016 o 21:00, Nádvorie zámku

V utorok do nášho mesta zavíta Divadlo Andreja Bagara z Nitry aj s ich komédiou Dámska šatňa. Dej sa odohráva v divadelnej šatni, kde sa zvedavé pohľady bežných divákov nedostanú. V tejto šatni spolu prežívajú svoje úspechy, radosti i sny do budúcna štyri rozdielne herečky, ktoré tu nezdieľajú len divadelný život ale aj ten súkromný.

TRH U MATERINEJ DÚŠKY

15. júna 2016 od 9.00 do 18.00, P. O. Hviezdoslava (pri plavárni, dvor vedľa pivárne Zvonec)

Je tu opäť remeselný trh u Materinej Dúšky plný zaujímavých produktov. Tešiť sa môžete na korálkové šperky, pletené doplnky, hračky či originálne výrobky z dielne Slovákov. Ochutnať budete môcť bezlepkovú či bezlaktózovú čokoládu a dokonca aj RAW koláčiky.

FESTIVAL ZDRAVIA

15. júna 2016 od 11:00 do 19:00, Námestie SNP

V stredu nás čaká deň plný zábavy, ale hlavne zdravého životného štýlu. Na námestí sa dozviete viac o svojom zdraví a odborníci vám ukážu, že žiť zdravo vôbec nie je problém. Budete mať možnosť ochutnať rôzne druhy smoothie, dať si odmerať hladinu stresu a dostanete aj typy na kvalitný spánok. To všetko bude sprevádzané športovými disciplínami pre malých aj veľkých. Neváhajte a príďte sa aj vy dozvedieť viac o vašom zdraví.

TRI PRASIATKA

16. júna 2016 o 10:00, sála DJGT

Autorsky spracovaný scenár prináša postavy, ktoré majú vtipne a precízne vybudované charaktery a do deja sú zapracované aktuálne prvky z diania okolo nás. Kreatívne a sviežo interpretovaný príbeh predstavuje tri prasiatka Bachroša, Leňoša a Truhlíka, líšku Ňufu, vlka Johnyho a krtka Ruda. Hľadanie toho správneho domčeka sprevádza humor a nečakané situácie. Režisérom inscenácie je Branislav Matuščin, pod ktorého režijnou taktovkou ožili už viaceré úspešné rozprávky DJGT.

NA BICYKLI S ARCHITEKTOM

16. júna 2016 o 16:00, Sekier, Zvolen

Vo štvrtok bude pokračovať séria cyklojázd mestom s architektom Petrom Kaššom. Každý tretí štvrtok v mesiaci budete mať možnosť bicyklovať s odborníkom a dozvedieť sa viac o plánovaných cyklojazdách. Počas týchto jázd budete môcť na vlastnej koži vyskúšať, čo v meste funguje a čo treba ešte vylepšiť.

KUBÁNSKA NOC

17. júna 2016, Nočný bar Hotela Poľana

Ak chcete privítať víkend poriadnou zábavou v rytme tanečnej hudby, potom v piatok určite nesmiete chýbať v Nočnom bare Hotela Poľana, kde bude Kubánska noc. Do atmosféry ako na Kube vás vezmú DJ Hradský a Lazaro.

DEŇ BOROVEJ HORY

18. júna 2016 od 11:00, Areál bývalej liečebne Borová hora

Na oslavách arboréta vás čaká mimoriadne bohatý program. Divadlo z domčeka zahrá niekoľko rozprávok pre detičky. predstaví sa tanečná škola Štefana Chleba a uvidíte ukážky policajnej kynológie. Vystúpia lokálne talenty či skupina The Toones s hardrockovou show. O hudbu sa večer postará Jana Filová a kapela Sliačske Mokváne. Tešiť sa môžete aj na množstvo sprievodného programu ako je deň otvorených dverí v arboréte Borová hora alebo zážitková degustácia jedál.

ROZPRÁVKOVÁ ZÁHRADA

18. júna 2016 od 9:00, areál Školy Pink Harmony (J. Jesenského 42 Zvolen)

Aby sa deti doma nenudili, v sobotu ich zoberte do Rozprávkovej záhrady. Toto podujatie pre najmenších organizuje Pink Harmony a detičky si preveria svoju šikovnosť, postreh i pamäť. Čaká ich napínavá cesta rozprávkou, tvorivé dielničky a množstvo súťaží so sladkými odmenami. A aby toho nebolo málo, nebude chýbať ani tombola.

TRETIE NEDEĽNÉ KORZO

19. júna 2016 od 17:00, Námestie SNP

Tretie korzo poteší najmä milovníkov folklóru, pretože si v ňom prostredníctvom vystúpení našich najznámejších domácich súborov Marína a Zornička spomenieme na zosnulú pani Mariu Mázorovu, ktorá celý svoj život zasvätila folklóru a mestu Zvolen. Spievať bude legenda slovenského herectva Eva Pavlíková z Divadla Andreja Bagara v Nitre či muzikálová speváčka Kristína Vrecková. O deti sa postarajú Tri oriešky a ochotnícke Divadlo Zelienka, ktoré zahrá rozprávku Čarovný klobúk.

Čítajte tiež:

FOTO: Vo Zvolene pribudli rozprávkové kontajnery. Do ulíc vyrazí aj unikátny 3cykel

FOTO: Impozantná hra farieb vo Zvolene. Videli ste už pokope 150 druhov ruží?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM