Eva Drugdová Rôzne Správy

5 tém uplynulého týždňa: Čo najviac pritiahlo pozornosť Zvolenčanov?

Chceli by ste mať prehľad o tom, čo priniesol týždeň vo Zvolene? Pozrite si šikovný prehľad, kde nájdete to naj v kocke.

Ilustračný obrázok k článku 5 tém uplynulého týždňa: Čo najviac pritiahlo pozornosť Zvolenčanov?
9
Galéria

Ani posledné dni neboli chudobné na udalosti a my sme pre vás povyberali tie najzaujímavejšie témy zo Zvolena, ktoré zarezonovali medzi čitateľmi. Najviac vás zaujala pocta, ktorá sa dostala astronómovi zo Zvolenskej Slatiny, ale medzi TOP témami nechýbalo ani netradičné miesto pri Zvolene, Čertova skala. Zvolenčania však v dobrom spomínajú aj na bývalú Spojenú školu, čítajú o nehode či kurióznom zásahu policajtov.

Nezvyčajná pocta pre astronóma

Vladimír Bahýl zo Zvolenskej Slatiny, ktorý sa venuje pozorovaniu premenných hviezd, meteorov a asteroidov, sa dočkal mimoriadnej pocty. Pomenovali totiž po ňom asteroid. Planétku Vladobyhýl identifikoval ešte vo februári 2010 amatérsky astronóm Štefan Kürti z Nových Zámkov.

Prírodný unikát pri Zvolene

Čertova skala neďaleko Zvolena je prírodný unikát, ktorý láka mnohých zvedavcov. Je to sopečný balvan o rozmeroch asi päť metrov kubických, ktorý vznikol nerovnomerným zvetrávaním mäkšieho tufového podložia a andezitového balvanu. Ten ostal akoby na stopke a vzbudzuje dojem, že skala každú chvíľu spadne.

Oslávila by 50tku, no iba chátra

Bývalá Spojená škola na Lieskovskej ceste, ktorá vzdelávala študentov a pripravovala ich na budúce povolanie, by tento rok oslávila 50tku. Mnohí bývalí žiaci či zamestnanci však nad jej osudom takmer plačú. Budova školy je opustená a nevyužitá už šesť rokov. Areál školy chátra a plot je rozkradnutý. Ako sme zistili, budova patrí Technickej univerzite, ktorá plánuje jej odpredaj.

Vážna nehoda na R1

Mnohých čitateľov v minulých dňoch zaujala nepríjemná správa. Na R1 došlo k vážnej dopravnej nehode, pri ktorej zasahoval aj vrtuľník. Vodič jazdnej súpravy prešiel cez zvodidlá do protismeru, kde sa auto prevrátilo a náklad vysypal. Šofér osobného motorového vozidla, ktoré prichádzalo oproti, už zrážke nedokázal zabrániť.

Kuriózny zásah mestských policajtov

Zvolenskí policajti sa veru nenudili. V blízkosti obchodného domu Kaufland sa po ceste voľne pohybovali dva dostihové kone. Tie podľa zistení polície ušli cez poškodené oplotenie areálu v Bienskej doline. Privolanej hliadke mestskej polície sa podarilo kone zahnať na lúku v blízkosti internátu Technickej univerzity.

Pozrite si v priloženej fotogalérii unikátnu Čertovu skalu neďaleko Zvolena!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Čertova skala neďaleko Zvolena
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM