Eva Drugdová Kultúra

Ako stráviť blížiaci sa víkend? Vo Zvolene a okolí nuda nehrozí, stačí jeden klik

Voľné dni nemusíte iba presedieť doma. V meste sa toho dá zažiť oveľa viac. Pozrite si desiatku akcií, ktorú sme vybrali pre Zvolenčanov!

Ilustračný obrázok k článku Ako stráviť blížiaci sa víkend? Vo Zvolene a okolí nuda nehrozí, stačí jeden klik
15
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk

Dni ruží

do 18. júna 2017, Arborétum Borová hora

Počas víkendu sa vo zvolenskom arboréte stále môžete pokochať krásou rozkvitnutých ruží a pozrieť si celú prehliadku týchto nádherných drevín. Okrem toho vám pracovníci arboréta v odbornom výklade poskytnú informácie aj o pestovaní, rozmnožovaní a ochrane rastlín.

Spevácky koncert

16. júna 2017 o 18.00, Matúšov dvor

Príďte si vypočuť to najlepšie z repertoáru dvoch šikovných a nadaných žiačok Konzervatória PinkHarmony, Frederiky Kašiarovej a Ivky Uhrinovej.

Street dance show

16. júna 2017 o 19.00, Dom kultúry Podborová

Všetci milovníci street dancu sú pozvaní na záverečnú show skupiny Missy Fellaz. Môžete sa tešiť na všetky zložky skupiny od detí až po dospelých a pozriete si tanečné štýly, ktorým sa skupina venuje.

Kubo – muzikál na ľudovú nôtu

16. júna 2017 o 21.00, Nádvorie zámku – Zámocké hry zvolenské

Autentický folklórny muzikál s veľkým obsadením a bohatou výpravou vznikol na motívy známej slovenskej veselohry Kubo o dedinskom „prostáčikovi“. Nenechajte si ujsť pozoruhodné predstavenie plné piesní a tanca.

Rozprávková záhrada

17. júna 2017 o 9.00, Areál škôl Pink Harmony, J. Jesenského 42

Sobotné dopoludnie spríjemnia vašim ratolestiam rozprávkoví hrdinovia, ktorí ich prevedú rozprávkovou záhradou. Na jej konci budú na deti čakať tri čarovné príbehy. Okrem toho sa drobci potešia aj tancovačke, tombole, maľovaniu na tvár, šermovaniu a rôznym súťažiam.

Deň Borovej hory 2017

17. júna 2017 o 12.00, Areál bývalej liečebne Borová hora

V sobotu sa budú na Borovej hore konať poriadne oslavy. Nebudú chýbať detské divadelné predstavenia, sokoliari a ukážky šermu. No tešiť sa môžete aj na rôzne hudobné skupiny, ktoré sa postarajú o zábavu. Nudiť sa rozhodne nebudete, pretože na programe sú aj sprievodné akcie ako člnkovanie na jazere, bubnovanie a tvorivé dielne pre malých.

Otvorenie Parku velikánov

17. júna 2017 o 16.00, Areál Kúpeľov Sliač

V kúpeľoch Sliač otvoria Park velikánov, kde si uctia desiatky významných osobností, ktoré sa tu kedysi liečili. Postupne tu na ich počesť osadia lavičku s menom. V sobotu bude na programe odhalenie lavičky Márie Kráľovičovej a nasledovať bude aj kultúrne podujatie pri príležitosti jej 90. narodenín.

Kubánska noc s Eusebiom

17. júna 2017 o 21.00, Hotel Poľana

Kubánsky spevák a tanečník vás v piatkový večer vtiahne do horúcich kubánskych rytmov. O zábavu sa postarajú aj tanečníci z Faber Dance School a večer bude pokračovať DJ-om a latino rytmami.

Zvolenské nedeľné korzo

18. júna 2017 o 17.00, Námestie SNP

Nedeľné popoludnie vám opäť spestrí program Zvolenského korza, ktoré bude plné hudby. Môžete sa tešiť na Muzikálový festival Jozefa Bednárika, v ktorom sa vám predstavia víťazky súťaže Muzikálový talent. Nasledovať budú tiež rôzne muzikálové, divadelné či filmové hity. No a udelí sa pocta zvolenskému divadelnému hercovi Vladimírovi Rohoňovi, ktorý nedávno oslávil 70 rokov.

Navždy alebo nikdy

18. júna 2017 o 19.00, Dom kultúry Podborová

Jún sa nesie v znamení divadelných predstavení a jedným z nich je aj čierna komédia o láske. V centre príbehu je manželský trojuholník, v ktorom sa manžel zbaví svojej ženy, no výčitky svedomia z neho spravia blázna.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Krásy Zvolena zachytené mladým fotografom
15
Galéria
Foto: Peter Braciník
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM