Stanislav Černák Samospráva

Vo Zvolene sa začalo hovoriť o zmene: Budú rokovania poslancov prístupnejšie pre pracujúcich?

Vedenie mesta Zvolen aj poslanci chcú, aby rokovania zastupiteľstiev boli prístupnejšie pre pracujúcich občanov a aby sa mohli na nich aktívne podieľať. Začiatky chcú posunúť o hodinu, obyvatelia Zvolena chcú začínať až po konci svojej pracovnej doby...

Ilustračný obrázok k článku Vo Zvolene sa začalo hovoriť o zmene: Budú rokovania poslancov prístupnejšie pre pracujúcich?
Foto: Stanislav Černák / Zdroj: Dnes24.sk

Počas pondelkového rokovania mestského zasadania prišiel poslanec Peter Drozdík s návrhom, aby začiatky posunuli zo súčasnej 13:00 hod. na 14:00. Hlavným cieľom je prispôsobiť sa občanom, ktorí by sa radi aktívne zúčastňovali na rokovaniach zvolenského zastupiteľstva. Prvým krokom k občanom je spustenie online prenosov, práve z posledného pondelka bol prvý.

Avšak občania prítomní na zasadaní sa dožadovali ešte neskoršieho času začiatkov zasadaní. „Chceme sa aktívne podieľať na rozhodovaniach o chode mesta a väčšina z nás pracuje do 16:00,“ zaznelo z úst mladej Zvolenčanky s tým, že by nebolo od veci, keby sa rokovania zastupiteľstva začínali práve o 16:00.

Chvíľu to vyzeralo tak, že sa bude schvaľovať neskorší začiatok ešte na zasadaní 2.2., no nakoniec sa poslanci dohodli, že budú o neskoršom začiatku rokovať a predložia návrh na schválenie na ďalšom rokovaní. Možná zmena má aj komplikácie.

Posunutie rokovaní na 14:00 je ešte reálne, ale keby sa začínali zastupiteľstvá o 16:00, treba brať do úvahy aj to, že vedúcim jednotlivých oddelení a pracovníkom zvolenskej radnice, ktorí sa zúčastňujú zasadaní zastupiteľstiev, by sa musela preplácať aj práca mimo pracovného času. Tak, či onak. Uvidíme na najbližšom zasadaní zastupiteľstva, na akom čase sa zhodli poslanci a aký sa napokon odsúhlasí.

Na pondelkovom zasadaní sa preberali aj ďalšie zaujímavé veci.

Zloženie jednotlivých komisií: Títo ľudia budú rozhodovať o dôležitých veciach vo Zvolene

Nový zvolenský viceprimátor sa dozvedel svoj plat: Koľko bude mesačne zarábať Stehlík?

Zvolen môže prísť o náhradu pri konkurze investora: Ako ďalej s nedostavaným zvolenským námestím?

Prišli o zaujímavé fleky: Vo Zvolene došlo k výmenám v orgánoch spoločností!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM