Eva Drugdová Rôzne Správy

Zvolenčanov zaujalo najviac: Liečenie hudbou, táraniny škôlkarov i život bezdomovkyne

Ktoré témy vás najviac oslovili? Pozrite si prehľad tých najčítanejších článkov uplynulého týždňa. Nechýbali medzi nimi ani rozhovory so zaujímavými ľuďmi.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčanov zaujalo najviac: Liečenie hudbou, táraniny škôlkarov i život bezdomovkyne
27
Galéria
Zdroj: archív Mira Randušku

Uplynulý týždeň priniesol veľa nového a niektoré témy medzi vami zarezonovali viac ako ostatné. Opäť nechýbali rozhovory so zaujímavými ľuďmi. Oslovil vás muzikoterapeut Miro, ale aj smutný príbeh bezdomovkyne či učiteľka škôlkarov, ktorá si zapisuje všetky táraniny detí.

Žena bez domova

Život na ulici vôbec nie je ľahký a porozprávala nám o ňom bezdomovkyňa, ktorá prišla o strechu nad hlavou už pred desiatimi rokmi. Stratila všetko, dokonca aj svoje deti. Každý deň sa modlí a dúfa v lepší život. Ako sa ocitla bez domova a čo prežíva?

Tablá škôlkarov

Minulý týždeň sme vám vo fotoreportáži priniesli tablá škôlkarov, ktoré sa nám podarilo nájsť na zvolenskom námestí. Mali ste možnosť zahlasovať a hoci sa nám nepodarilo objaviť všetky, sú roztomilé a vyčaria úsmev na tvári. Ktoré zvíťazilo?

Hudba naozaj lieči

Muzikoterapeut Miro pomáha ľuďom prostredníctvom hudby. Vďaka nej odbúrava bariéry a zlepšuje komunikáciu. Pracuje tiež s deťmi so špeciálnymi potrebami a jeho najväčší úspech je úsmev a radosť detí po každej hodine. Vtedy vidí, že jeho práca má naozaj zmysel.

Táraniny škôlkárov

Deti sú úžasne úprimné a otvorené a pri práci s nimi sa nenudí ani učiteľka Majka. Svedčia o tom táraninky, ktoré si starostlivo zapisuje. Ich fantázia niekedy nepozná hraníc, a tak sa napríklad môžete dozvedieť, že veverička je červená, keď sa sparí. Zaujímavé sú s nimi, samozrejme, aj prechádzky, pri ktorých sa dočkáte poučovania o škodlivosti fajčenia.

Oázy pokoja

Vo Zvolene máme viacero parkov, ktoré môžu byť príjemným miestom na oddych počas teplých letných dní. Môžete si prečítať knihu, poprechádzať sa, alebo sa vyšantiť s deťmi. Nie sú vždy ideálne, no napriek tomu pekné.

V priloženej galérii si môžete pozrieť krásy zvolenských parkov!

V OBRAZOCH: Krásy zvolenských parkov
27
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM